Ove godine je najvećim djelom u organizaciji mještana Donjeg Sela, njihovom organiziranošću i dosljednošću te uz Turističku zajednicu Općine Šolta i  Općinu Šolta, organiziran 11. Susret klapa u Donjem Selu. Ova manifestacija, omiljena među Šoltanima, a i prepoznata mnogo šire, zagazila je u drugo desetljeće svog postojanja zahvaljući ljubavi Donjaka prema klapskoj pismi i njihovom trudu koji je ove godine pojačan mladim snagama. Na Gornjem putu ovaj susret su otvorili omiljeni šoltanski glasovi naših Ćuvita uz pjesme Jubov skonšumana i Vozila se gvozdena mašina. Uz gromoglasni pljesak su ispraćene i slijedile su klape Turanj Brač, Spalatos Split, Školji sa otoka Pašmana, Šušur Split, Mindula Okrug Čiovo, Rebatajica Stobreč, Žrnovnica iz Žrnovnice  te Đelože iz Srinjina. Voditeljica ove manifestacije je bila gđa Angela Firizin koja živi u Donjem Selu te je emotivno i dovitljivo vodila ovu večer pred mnogobrojnom publikom.

Ove godine je unesena novina – glasovanje. Publika je zamoljena da pogleda ispod svojih stolica gdje su bile ceduljice na kojima su oni koji su ih mogli naći su imali pravo glasovati. Tim iznenađenjem je izabran favorit – klapa Rebatajica koji su i sami bili iznenađeni što je njihova izvedba izabrana za pobjedničku. Pobrali su opće simpatije pojavivši se u ponešto ležernijem izdanju na pozornici. Publiku su nagradili s još nekoliko pjesama. U prekrasnom ambijentu odjekivale su dalmatinske note, a srca prisutnih su bila puna.

Natupile su klape: Ćuvite, Turanj Brač, Spalatos Split, Školji Pašman, Šušur Split, Mindula Okrug Čiovo, Rebatajica Stobreč, Žrnovnica Žrnovnica , Đelože Srinjina.