U triljskom gradskom kinu 8. travnja 2017., u subotu,održana je 8. smotra Zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji Dramske udruge „Most“ iz Trilja na kojoj je najboljom predstavom proglašena „Veronikin rubac“ koju su izveli članovi Dramske udruge Proložac, a koja će našu Županiju predstavljati u svibnju na Državnom festivalu u Vodicama.
U subotu je sudjelovalo 6 amaterskih kazališta: iz Kaštel Lukšića, Prološca i Sinja te 2 otočka, sa Šolte i Hvara. GSU Stella Maris sa Hvara, iz Hvara koji su osvojili priznanje za očuvanje kulturne baštine i AK „Sulet“sa Šolte koje je osvojilo 2 vrijedna priznanja: za najbolju glavnu mušku ulogu, Mido Tarašić i za najbolji novi dramski tekst, Mirjana Stanić. Priznanja je dodijelila dramska pedagoginja i teatrologinja Ozana Iveković iz Zagreba.
Natjecanje je bilo i prilika za nova učenja, razmjene iskustava i druženja. Nakon zajedničke večere i podjela različitih priznanja šoltansko i sinjsko kazalište okupljene su zabavili uz Midu i gitaru pjesmom i pričanjem viceva.