Karnevalsko vrijeme na otoku Šolti započelo dječjim maskenbalom udruge “Male čuvitice”

Uz potporu Općine Šolta već 4. godinu za redom održan je Dječji Maskenbal u organizaciji Malih Čuvitica. Kako je tema bila bajka, netko je ipak morao bit zločest; tako su mame bile vještice, a tate “njihovi muževi Donjaci”. Krnje je bila pinjata od vještice koja je platila buletu zbog raznih jada naših malih školaraca i vrtićanaca. Vrijedne mame i snažni tate za najmlađe otoka Šolte upriličili su pravu bajku sa mnoštvom raznih vila i super-heroja koji su i ove godine sve brojnije goste ostavili bez daha! I ove godine nas je grohotom nasmijao izvrstan klaun Šarenko, a naši raspjevani VIS Kuparići zasvirali po želji brojne veselice i s nama zaplesali. I mali, a i veliki koji se jos uvijek tako osjećaju, došli su na svoje- ovako ludom veselju nadamo se i dogodine!

Tekst: Angela Firizin

Maškare preuzele vlast na otoku!

Vesele maškarice ‘Male Čuvitice’ dobile su ključ Općine. Načelnik Nikola s punim povjerenjem predao je vlast maloj Lani.

Nova Načelnica je odmah izdala i prvu zapovid – zatvara se škola!!!!

Započelo je veselo vrijeme Poklada na otoku Šolti u kojem nas čekaju brojne zabave.

16640807_1470007783018256_9015865392376200471_n

Poziv poljoprivrednicima otoka Šolte!

U okviru u okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala natječaj iz podmjere 6. 3 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Natječaj je otvoren 27. siječnja 2017. a prijave se podnose od 27. veljače 2017. do 27. ožujka 2017. godine.

JU Rera SD za koordinaciju i razvoj SDŽ će u suradnji s djelatnicima Poljoprivredno savjetodavne službe i Lokalnim akcijskim grupama iz Splitsko-dalmatinske županije održati radionicu Šolti

u petak, 17. veljače 2017. u 09:00 h u općinskoj vijećnici

na kojima će prezentirati natječaj i način prijave na ovu podmjeru ruralnog razvoja.

Predlažemo svim poljoprivrednicima otoka da nazoče radionici.