10. JUBILARNI KUP ŠOLTE U UDIČARENJU / MASLINICA

U subotu 15. rujna u Maslinici na Šolti je bilo  jako živo i uzbudljivo.  U jednom danu  odvijala su se dva vrlo zanimljiva događanja: 1.  šoltanski Akvatlon i 10. jubilarni kup Šolte u udičarenju.  U organizaciji Pomorsko sportsko-ribolovnog društva Maslinica održan je “10. KUP ŠOLTE U UDIČARENJU”. U KUP-u  su sudjelovala sva sportska ribolovna društva sa cijele Šolte. Natjecanje je počelo u 7:00 h ujutro.  Na natjecanju  je sudjelovalo  90 natjecatelja koji su u parovima bili smješteni u 45 brodova. Prvo mjesto osvojio je gospodin Joško Radman i njegova unuka. Drugo mjesto pripalo je gospodinu Mariju Prviniću, ispred Sportskog- ribolovnog društva” Koralj” Rogač. Titula trećeg mjesta pripala je dvojcu, gospodinu Josipu Sladi i gospodinu Igoru Juriću. Natjecanje je završilo u 13:00 sati nakon čega je sva ulovljena riba išla na vagu, i pod budnim okom sudaca donešena je odluka o pobjednicima ovogodišnjeg KUP-a Šolte u udučarenju.  Zadovoljni sudionici natjecanja u pravom sportskom duhu nastavili su druženje na rivi gdje su imali zajednički ručak, koji je uz pjesmu, u pravom ljetnom ozračju potrajao do kasnih popodnevnih sati.

potrajalo do kasnih popodnevnih sati.

PRVI ŠOLTANSKI AKVATLON

U subotu 15. 09. 2018. godine u Maslinici je održan “Prvi šoltanski Akvatlon”. Akvatlon je održan u organizaciji Turističke zajednice Šolta i Akvatlon kluba Split, pod pokroviteljstvom Martinis Marchija, Makro d. o. o. i Disa. U 11:00 h počeo je start akvatlona za početnike A. U 11:15 h otvaranje sezone za početnike B. Natjecanje  za početnike A i B sastojalo se od plivanja i trčanja.  U 12:00  h počeo je start standardnog akvatlona, koji se sastojao od plivanja okolo otočića Saskinje i trčanja dionice od pet kilometara. U 13:00 h je bilo proglašenje pobjednika za početnike A i B.  U akvatlon  natjecanju  sudjelovali su učenici “Osnovne škole Grohote.” U kategoriji osnovne škole za početnike A muški, prvo mjesto osvojio je Lupo Uskoković. U istoj kategoriji za djevojčice osvojila je Franja Beskij iz Ukrajine. U kategoriji B muški,  medalje su dobili Jakov Bljaić, Stipe Perić, Šimun Kapljić. U kategoriji osnovne škole za početnike B 5. i 6. razreda  medalje su dobili za Niko Bulić 6. razred, Luiđi Bezić 6. razred,  Mailo Uskoković 5. razred i Antonio Mladina 5. razred. Roko Dumanić 7. razred osvojio je prvo mjesto. Prvo mjesto osvojio je Luka Ivanović, drugo mjesto David Štulina i treće mjesto Toma Amižić. U istoj kategoriji za djevojčice prvo mjesto osvojila je Korina Perić, dok je drugo mjesto pripalo Kati Čurko. Svi sudionici iz  kategorije A i B uz pehare i medalje dobili su i slatke pakete. Pobjednici u Ukupnom poretku za muške 1. mjesto osvojio je Marin Koceić, drugo Dalibor Vojević, a treće Ivan Gobin. U ukupnom poretku za žene prvo mjesto osvojila je Tracy Uskoković, drugo mjesto Ana Bezić, i treće mjesto osvojila je Tamara Carević. Nakon dodjele nagrada direktorica Turističke zajednice Šolta Zorana Kaštelanac zahvalila je svim natjecateljima, suorganizatoru, pokroviteljima, volonterima i svim sudionicima u ovom “Prvom šoltanskom Akvatlonu”, uz nadu da se i slijedeće godine okupe u istom ili većem broju. Na kraju svega svi sudionici Akvatlona uputili su se na zajednički ručak u restoran Martinis Marchi.

 

Obavijest za učenike i roditelje – Početak nastave u novoj školskoj godini 2018./19. na Otoku Šolti!

Poštovani učenici i roditelji, nastava za školsku godinu 2018./19., u Splitsko-dalmatinskoj županiji, počinje u ponedjeljak, 10. rujna 2018. 

Raspored sati za školsku godinu 2018./19. te raspored podjele udžbenika, koje financira Splitsko-dalmatinska županija i radnih materijala koje  financira Općina Šolta, objavljeni su na internetskoj stranici škole.

Općina Šolta organizirala je  besplatan prijevoz za sve učenike i studente sa Šolte, a prijevoz učenika vršit će tvrtka Promet Split po rasporedu i potrebi učenika.

U ponedjeljak, 10. rujna 2018.  u 9:15 sati, prvi je dan nastave u školskoj godini 2018./19. na Otoku Šolti.

Od utorka, 11. rujna 2018., nastava će početi u 8:00 sati.

O konačnom točnom rasporedu, za svaki razredni odjel,  učenici će dobiti e-mail, a biti će objavljen i na internetskoj stranici OŠ Grohote.

Udžbenike i radne bilježnice mogže preuzeti isključivo roditelj/staratelj djeteta  uz priloženi  OIB roditelja/staratealja, jer svojim potpisom potvrđuje primitak udžbeničkog kompleta.

Učenici nakon što su ljeto iskoristili za kvalitetan odmor moći će lako prihvatiti nove izazove i obveze, te će

radosni  ponovno krenuti u susret zajedničkom učenju, istraživanju i druženju!  (Ružica Bavčević)

Blagdan Male Gospe / Svetište Gospe od Bori Gornje Selo – Šolta

Blagdan Male Gospe na Otoku Šolti obilježen je svetom Misom u  Svetištu Gospe od Stomorja u Gornjem Selu na Otoku Šolti. Misno slavlje predvodio je župnik župe Gornje Selo don Dalibor Milina. Vjernici su u Svetište hodočastili iz svih mjesta na Otoku kako bi zajednički proslavili ovaj veliki blagdan.