U suradnji GKMM Knjižnice Grohote i OŠ Grohote osmišljen je i realiziran program MHK. Tema ovogodišnje manifestacije bila je enciklopedistika, te je tim povodom u prostoru OŠ Grohote bila postavljena izložba dječjih enciklopedija iz fondova narodne i školske knjižnice. Uoči nacionalnog dana čitanja (23. listopada) organizirane su radionice Kako napisati kratku priču za učenike 5. i 7. te 6. i 8. razreda. Slijedom edukativnih, poticajnih i inspirativnih radionica nastale su zanimljive priče koje su učenici predstavili 23. listopada na radionici Danas čitam svoju priču.

Povodom Dana hrvatskih knjižnica za učenike 1. i 2., te 3. i 4. razreda organizirane su radionice Dječja enciklopedija – odgovori na pitanja. Koristeći izloženu građu obiju knjižnica učenici su upoznati s vrstama enciklopedija, njihovim konceptom i načinom korištenja.

Istom prigodom izvučen je dobitnik kviza za poticanje poznavanja otočne povijesti, kulture i jezika Boduli i škoj – ka lupar i škrapa. Vrijednu nagradu, monografiju Otok Šolta,  osvojila je Anita Galić. Dobitnica nagrade za sudjelovanje na nacionalnom kvizu za poticanje čitanja Čitanje ne dolazi u pitanje je Izabella Cecić. Sponzor nagrada je Općina Šolta.

Edukativni posjet djece Dječjeg vrtića Grohote Knjižnici Grohote nastavljen je pričaonicom u mjesnom parku Đardin i završio, naravno, igrom.