Povodom obljetnice rođenja velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun na otoku Šolti održana je tradicionalna književna manifestacija Dani Vesne Parun.
Na rođendan slavne pjesnikinje 10. travnja 2017. godine u Domu kulture u Grohotama održana je pjesniučka večer nazvana Stihovnica na kojoj su članovi Amaterskog kazališta “Sulet” čitali stihove Vesninih pjesama prema odabiru profesorice Mirjane Stanić, koja je osmislila pjesnički dio večeri i pripremila svoje članove i prijatelje na sudjelovanje.
Gosti večeri bili su akademici i pjesnici Jakša Fiamengo i Luko Paljetak koji su se također pridružili čitanju Vesninih stihova te su se osvrnuli na Vesnin život i pjesništvo.
O druženju s Vesnom Parun pričala nam je i predsjednica udruge “Rusmarin” Jadranka Novaković koja je sve nazočne ove večeri počastila svojim čuvenim delicijama.
Sljedećeg dana manifestacije položen je vijenac na grob Vesne Parun, a potom je upriličen tradicionalni susret književnika i djece Osnovne škole “Grohote”.
U veselom razgovoru i opuštenoj atmosferi šoltanski osnovci družili su se s dva velika hrvatska pjesnika kojima se pridružio i profesor glazbe Darko Matičević, skladatelj koji dugi niz godina uglazbljuje poeziju hrvatskoga pjesnika, akademika Luka Paljetka.
Profesorica Mirjana Stanić priremila je i svoje najhrabrije osnovce koji su pročitali nekoliko pjesama Luke Paljetka, a potom su učenice 8. razreda obavile interview sa čuvenim pjesnikom.
U udgodnom druženju s pjesnicima i akademicima naši osnovci imali su još jedanput prilike upoznati velika imena suvremene hrvatske književnosti.