U Bratskoj kući u Grohotama 04. srpnja 2017. godine započela je s radom galerija u kojoj Kulturno-informativni centar u suradnji s udrugom  “Šolta-art” već petu godinu održava ljetne izložbe.

Ovogodišnje otvorenje galerije bilo je obilježeno značajnim događajem: prvom samostalnom izložbom naše mlade slikarice Marine Cecić.

Marina Cecić učenica je pokojnog slikara Mihaela Penića, a neko kratko vrijeme provela je i na radionicama s Tončem Blagaićem Bucom i Vickom Buktenicom, no trag Penićeve škole mladih slikara vidljiv je u cijelom Marininom opusu.

Svečano otvaranje Marinine izložbe svojim su nastupom uveličale članice Ženskog zbora “Škojić”, a za ugodnu večer i druženje u novouređenom dvoru Bratske kuće bio je zaslužan gospodin Wolfgang Schuppert iz Njemačke, dugogodišnji posjetitelj i zaljubljenik u otok Šoltu, koji je imao želju odsvirati negdje kratki koncert na svom klarinetu.

Gospodin Schuppert svojim je koncertom osvojio sve pristutne i savršeno se uklopio u ambijent Bratskog dvora.

Otvorenje izložbe i druženje nije prošlo bez uvijek savršenih domaćih kolača i slastica Marinine mame Mirele i uz koju kapljicu domaćih likera.