U petak, 12. svibnja 2017. godine načelnik općine Šolta ugostio je na radnom sastanku predstavnike Vodovoda i kanalizacije d.o.o. iz Splita.
Na sastanku je potvrđeno kako je sklopljen ugovor s izvođačem za završetak izgradnje kanalizacije Stomorska za koju su osigurana sredstva, a napravljen je i hodogram prema kojem će Općina Šolta i Vodovod i kanalizacija d.o.o.započeti s pripremom potrebne projektne dokumentacije kako bismo po završetku izgradnje kanalizacije Stomorska mogli započeti sa sljedećim projektom, a prema planu to će biti postavljanje nove vodovodne cijevi između otoka Šolte i Brača. Za taj projekt u tijeku je izrada glavnog projekta s troškovnikom, a također se radi na legalizaciji ispusta kanalizacije Nečujam kako bi se i taj dio uredio i prilagodio standardima.
U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz projekt izgradnje kanalizacije Maslinica koja bi trebala biti predmet ulaganja već sljedeće godine, a potom bi se pripremila izgradnja kanalizacije Grohote- Rogač- Nečujam.
Također je dogovoreno kroz redovna ulaganja oko 3000 metara nove vodovodne infrastrukture s čime će se započeti već u ovoj godini.
Veoma kvalitetna suradnja splitskog Vodovoda i Općine Šolta donijet će još veći standard i kvalitetu življenja na otoku Šolti.