Drugog tjedna travnja 2017. godine, ususret Danu planete Zemlje i početku turističke sezone, djelatnici marine Martinis Marchi na čelu s kapetanom i volonterima udružili su snage s Turističkom zajednicom otoka Šolte i Mjesnim odborom Maslinica te potpomognuti i vrijednim djelatnicima komunalnog poduzeća Basilija, krenuli brodovima i gumenjacima u eko-akciju. Čišćenje plaža Stinjiva i Šipkova, koje se nalaze sjeverno od Maslinice, udaljenih petnaestak minuta vožnje brodom, trajalo je do ranih popodnevih sati. Uklonjeni su nanosi smeća koje se nakupilo tijekom vremena doneseno morskim strujanjima i vjetrom. Iz ronilačkog centra Leomar pomogli su eko-akciju zaronom i čišćenjem morskog dna.
Očišćene plaže su veoma atraktivne za nautičare i kupače. Zadovoljni volonteri vratili su se u luku po završetku čišćenja i organizirali zasluženu marendu.
Cjelovita eko akcija je samo početak, najavljene su nove eko akcija čišćenja udaljenijih plaža budući da je to najmanje što mogu učiniti za prekrasnu Šoltu. Turistička zajednica koristi priliku da pozove sve zainteresirane volontere da se jave u ured TZ-a ukoliko se žele pridružiti novim eko akcijama koje će biti održane tijekom travnja i svibnja.
Ovo ljeto svakako posjetite otok i uživajte u miru, suncu i moru na nekoj od bajkovitih, mirnih šoltanskih plaža.