PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE ŠOLTA

Poštovani stanovnici otoka Šolte!

Izvješćujemo da na Šolti bilježimo pojavu pozitivnih osoba na COVID 19.  Sagledavajući općenitu sliku razvoja širenja ove pandemije, to je bilo neizbježno.  Kako se još uvijek ne radi o velikom broju zaraženih dodatne mjere za naš otok za sada nisu  potrebne.

Pozivamo vas da se pridržavate preporučenih mjera koje važe na nacionalnoj razini uz napomenu da se suzdržite od privatnih okupljanja, proslava i zabava, kako se trenutni broj zaraženih ne bi povećao. Iako ne možemo utjecati baš na sve, svojim odgovornim ponašanjem možemo posve sigurno pridonijeti da se prisutni virus ne proširi.

Policijska uprava, Ispostava Šolta, provodit će kontrolu nad neodgovornim ponašanjem stanovništva.

Ukoliko bude potrebe, testiranje na COVID 19 ponovno će se organizirati na otoku, ali nadamo se da će epidemiološka slika ostati najviše u ovim razmjerima koju imamo danas i neće ići u lošem smjeru.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Također, informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

Stožer Civilne zaštite Općine Šolta

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.