14. susret klapa u Donjem Selu na Gornjem putu


U subotu, 6. kolovoza, 2022. u 21:00 sat, Donje Selo bit će poprištem manifestacije atraktivne za sve glazbene sladokusce – 14. susreta klapa! Sve vam je poznato – složni Donjaci, Gornji put, klapska pisma…

Klape se okupljaju u autentičnom ambijentu Donjeg Sela te je ovo svakako manifestacija koju vrijedi posjetiti kako bi uživalo ne samo vaše oko i uho, već duša, jer nema ništa ljepše od nježnih zvukova klapske pjesme koju “remeti” jedino pjev zvrčaka i koja se sjajno uklapa s pitoresknom “scenografijom” – zvuci među kamenim kućicama i zvijezdama na neobično bistrom šoltanskom nebu.

Otkad je gospođa Fanika Žuvić, koja je uzela krojačku “miru” skoro svim klapskim pivačicama i pivačima, organizirala Prvi susret klapa u Donjem Selu na Gornjem putu, a feštu u vlastitom dvoru uz pomoć mještana, uz potporu i pokroviteljstvo TZ-a i Općine Šolta, mještani Donjeg Sela od prvog dana gušt oko organizacije smotre nose na svojim leđima.

Želja i volja nisu minule, a evo već smo gotovo na pola drugog desetljeća Susreta klapa u Donjem Selu. Ove godine i nove su snage dale ruke, dođite i sve ćete vidit i čut sami!

Ove godine će pjevati klape Mindula (Okrug Gornji), Turanj (Supetar), Žrnovnica, Faroski kantaduri (Stari Grad), Šuferini (Srinjine),

Oželada (Zagreb) i naše Čuvite i pučki pjevači Donjaci Martinci!

Bit će veselo, lijepo i dođite uživati u glazbenoj čaroliji pod vedrim nebom, Donje Selo – Gornji put s početkom u 21:00h.

Ako i ne znate gdje točno, pratite zvuk klapske pisme i nećete pogriješiti.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.