Amatersko kazalište Sulet u Makarskoj


Već peti put Makarska matica umirovljenika pozvala je šoltansko Amatersko kazalište "Sulet" na gostovanje u svoj lijepi grad. Dugogodišnja suradnja ostvarena je zahvaljujući umirovljenici, neumornoj Goripojki Zoji Puharić koja već godinama živi u Makarskoj i predsjednica je spomenute udruge.

Za predstavu smo odabrali komediju Korčulanina Tonča Surjana – Privaranti koju smo premijerno izveli na Šolti u kolovozu 2018.

Režirala ju je naša umjetnička voditeljica Mirjana Stanić, a na šoltanski govor prevela također u suradnji s članovima kazališta. Tema Privaranata je aktualna, posebno za starije ljude koji su činili velik dio naše publike.

U Makarsku smo stigli u petak, 19. listopada kako bi na vrijeme mogli postaviti pozornicu u hotelu Miramar gdje smo i odsjeli, a prije večere posjetili Zvjezdarnicu i divili se zahvaljujući teleskopu uživo gledanju Marsa, Mjeseca, Saturna i M 13. Generalnu probu odradili smo u subotu poslije podne da bi je navečer u 19 sati uspješno odglumili. Pred oko 200 gledatelja različite dobi dali smo sve od sebe. Izazvali puno smijeha i pohvala na kraju svega. Bili smo uvjerljivi i spontani. Uz čestitku svima, jedna gospođa je mojoj kolegici "privarantici" rekla uz smješak: A s privaranticama ne razgovaram!

Ugodne šetnje Makarskom, koja je u ovo doba godine oslobođena ljetne gužve, upotpunili smo posjetom Malakološkom muzeju i makarskoj zvjezdarnici za koju nismo ni znali da postoji u centru mjesta, u lijepom parku i spomen području. Posjetili smo i gradsku knjižnicu, darovali dvije knjige šoltanske autorice Gordane Burice, a Matici umirovljenika za njihovu biblioteku darovali smo nekoliko primjeraka šoltanske Bašćine.

Tako smo osim glume Makarskoj darovali i šoltansko štivo.

Na sljedećem gostovanju koje smo obećali publici također ćemo biti uvjerljivi dobri predstavnici svog otoka, šoltanske čakavice, te spremni zabaviti i nasmijati publiku.

Napisala i snimila "privarantica": Gordana Burica


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.