APEL GRAĐEVINSKIM PODUZETNICIMA NA OTOKU ŠOLTI


GRAĐEVINSKIM PODUZETNICIMA


Poštovani !

Na otoku Šolti sve je više aktivnih građevinskih poduzeća, kao i sve više otvorenih gradilišta.

Godinama smo na otoku koristili dva odlagališta građevinskog otpada, koja su u zadnje dvije godine potpuno prekapacitirana građevinskim otpadom koji se bacao kako tko stigne.
Općina Šolta aktivno radi na rješavanju dokumentacije za legalizaciju deponija građevinskog otpada, no ukoliko se nastavi ovakav način nebrige i nekontroliranog odbacivanja otpada u okoliš, bit ćemo prisiljeni donijeti odluku prema kojoj će sve građevinske tvrtke morati građevinski otpad odnositi na najbliže odlagalište, a jedino takvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji se nalazi u Kaštel- Sućurcu.

Također, zaprimili smo brojne prijave o ogradama (suhozidima) koje su urušene prolaskom velikih građevinskih kamiona, o rupama u cestama koji su također prouzrokovali građevinski strojevi, 
i vjerujemo kako ne očekujete da Općina Šolta i Komunalno poduzeće čitavo vrijeme saniraju štete nastale vašom nebrigom i nepažnjom.

Stoga vas molimo: kada nešto oštetite, da to i popravite.
Svi veoma dobro znate gdje imate otvorena gradilišta i što ste oštetili prilikom gradnje, prilikom prolaska do gradilišta i slično. Stoga očekujemo kako ćete po završenim radovima ili do početka turističke sezone sanirati učinjene štete na javnom dobru.

Općina Šolta zaista godinama pokušava izići u susret svim poduzetnicima na otoku, međutim ukoliko se nastave ovakvi negativni trendovi, morat ćemo primijeniti zakonske sankcije i onemogućiti pristup odlagalištima do ishođenja potrebnih dozvola.


Načelnik Općine Šolta
Nikola Cecić- Karuzić  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.