Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske


Poštovanim Šoltankama i Šoltanima,  i svim građankama i građanima Republike Hrvatske, čestitamo 30. svibnja - Dan državnosti Republike Hrvatske

Općina Šolta


Povodom Dana državnosti, u četvrtak 30. svibnja 2024., predstavnici Općine Šolta, u znak sjećanja i zahvalnosti poginulima za Republiku Hrvatsku, položit će vijenac i zapaliti svijeće na spomenik žrtvama Domovinskog rata u Grohotama, Đardin, u 11:00 sati. Ovo obilježavanje  uveličat će  ŠGZ Olinta izvođenjem prigodne glazbe.

Šoltanski glazbeni zbor «Olinta» tradicionalno će svojim svečanim ophodom  i sviranjem budnica, po svim mjestima na otoku,  uveličati proslavu Dana državnosti RH.


Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine  i povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom hrvatske povijesti.
Od donošenja Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 2001. godine sve do 2020. taj se dan obilježavao kao Dan Hrvatskoga sabora. Donošenjem novoga Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj u studenome 2019., koji se primjenjuje od 1. siječnja 2020., 30. svibnja ponovno se, kao i prije 2001. godine, obilježava kao Dan državnosti Republike Hrvatske.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.