Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske


Svim žiteljima Šolte,
Hrvatske i svim Hrvatima diljem svijeta
Općina Šolta čestita
Dan državnosti Republike Hrvatske

Predstavnici Općine Šolta, u znak sjećanja i zahvalnosti, za sve poginule za Republiku Hrvatsku položit će vijenac i zapaliti svijeće na spomenik žrtvama Domovinskog rata u Grohotama, park Đardin, uz prigodnu glazbu Šoltanskog glazbenog zbora Olinta, u utorak 30.05.2023. godine, u 10:30 sati.

Šoltanski glazbeni zbor Olinta svojim će svečanim ophodom i sviranjem budnica po mjestima tradicionalno uveličati proslavu Dana državnosti, u utorak 30.05., pa dragi Šoltani i posjetitelji Šolte, u vašem mjestu će vas buditi prema slijedećem rasporedu:
Maslinica 08:00 h, Donje Selo 08:20 h, Srednje Selo 08:35 h, Rogač 08:50 h, Stomorska 09:15 h, Gornje Selo 09:35 h, Nečujam 09:55 h i Grohote-Park „Đardin“ 10:30 h.


30. svibnja - Dan državnosti  - HRVATSKI SABOR

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, kada su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Od donošenja Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 2001. godine sve do 2020. taj se dan obilježavao kao Dan Hrvatskoga sabora. Donošenjem novoga Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj u studenome 2019., koji se primjenjuje od 1. siječnja 2020., 30. svibnja ponovno se, kao i prije 2001. godine, obilježava kao Dan državnosti Republike Hrvatske


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.