Državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina u posjetu Šolti


Na poziv načelnika Nikole Cecića- Karuzića, Šoltu je danas posjetio državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina. U vijećnici su ga primili uz načelnika, direktorica TZO Šolta Zorana Kaštelanac i predsjednik Općinskog vijeća Teo Tomić.

Ovom prigodom razgovaralo se o strateškim projektima otoka Šolte s naglaskom na projekte u sektoru turizma i održivom turizmu kao neupitnoj budućnosti te prednostima našeg otoka koje ima da bi bio uspješan na tom putu. Projekti koji će zaokružiti priču Šolte kao turističke destinacije su u tijeku i Ministarstvo turizma nam je, kao i dosad, pružilo potporu pri njihovoj realizaciji te nam te nam je na raspolaganju i dalje.

Razgovaralo se i o izazovima koje nosi razvoj nautičkog turizma te na koji se način, a da se prtiom vodi računa o zaštiti okoliša, može odgovoriti na te izazove te o poboljšanju infrastrukture kako bi se osigurala adekvatna potpora za projekte u tijeku koji će se realizirati na području turističkih zona Šipova i Šešula. Ono što je jako važno za Šoltu, poboljšanje je i vodoopskrbe kao jednog od temeljnih potreba otoka, ne samo zbog povećanja broja stanovnika i rastućih potreba turizma, već posebice i zbog poljoprivrede čija integracija s turizmom čini doista posebnu priču – jer Šolta ima najbolje – zlatnu kaplju ulja koje je svjetski poznato i priznato, posebnu sortu grožđa od koje se proizvodi vrhunsko vino i ono najvažnije – ljude koji to ostvaruju svojim radom, trudom i znanjem. Potrebno je tu priču oblikovati i potaknuti kako bi se održala i kako bi rasla.

Pripremaju se novi alati koji će omogućiti razvoj turizma, posebno u sklopu novog programskog razdoblja, do 2027. godine, koji će malim korisnicima učiniti dostupnima sredstva osigurana baš u sektoru turizma te ih učiniti dostupnima i omogućiti njihovo brzo i efikasno korištenje u cilju razvoja turizma na održiv način i u skladu s europskim aktualnim politikama.

Ciljano upravljanje otočnom politikom i održivim razvojem kroz podizanje kvalitete i uvjeta života na otocima uz dostupnost usluga prilagođenih današnjem vremenu i potrebama stanovništva, važne su odrednice našeg razvoja koji ima utjecaj i na turistički razvoj otoka.

U sklopu posjeta, organiziran je obilazak otoka za državnog tajnika kako bi se ključne točke razgovora prezentirale i na terenu.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.