Edukacije u sklopu projekta Klaritac kulture SU-OL-TA


Početkom ožujka održat će se još jedna u nizu zanimljivih edukacija u sklopu projekta Klaritac kulture SUOLTA, na temu „Razvoj i važnost publike“, edukatorica će biti gđa Nevena Kereša iz udruge nuSynergetic, koja se bavi promicanjem kulturnog stvaralaštva i razvojem inovativnih umjetničkih praksi te edukacija na temu „Korištenje novih medija u promicanju kulture“.

Edukacije su namijenjene svim udrugama, zainteresiranim stanovnicima našeg otoka i djelatnicima iz ovih i srodnih djelatnosti.

Projekt je ujedinio udruge našeg otoka – ŠGZ Olintu, AK Sulet i KUD Šolta, koji uz „Pokret otoka“ i svesrdnu pomoć i podršku na svim razinama Općine Šolta djeluju na ovaj način, svatko doprinoseći na svoj način, kroz suradnju osnažujući kulturni mozaik našeg otoka. U projektu sudjeluju i pojedinci koji se bave umjetnošću na svoj način, gospodin Vice Buktenica, gospodin Dinko Sule te gospodin Tonći Blagaić iz udruge Šoltaart.

Cilj edukacija je izgradnja kapaciteta u području sudioničkog upravljanja u kulturi, a u daljnjem razvoju projekta, tijekom razdoblja od jedne godine, AK Sulet opremit će se pokretnom binom i razglasom koju će moći upotrebljavati svi partneri, ŠGZ Olinta opremit će se novim instrumentom i uniformama, KUD Šolta također dopunit će svoju riznicu nošnjama ili potrebnim dijelovima nošnji za dvadesetak članova, a projektne aktivnosti uključuju i promidžbu aktivnosti partnera u vidu tiskanja plakata i objava na web stranici. 

U sklopu provedbe kulturnog elementa projekta također će se održati šest kino projekcija u suradnji s Kinom Mediteran, čiji je pokrovitelj Općina Šolta, kao i likovna radionica u suradnji s Udrugom Eugen Buktenica – Đenko. 

Pri kraju projekta bit će izdana i publikacija odnosno "Bašćina", inače omiljeni časopis Šoltana i mnogo šire publike, koju inače izdaje Kulturno-informativni centar otoka Šolte, a čiji je urednik gospodin Dinko Sule. No ovo će specijalno izdanje, biti tematski prilagođeno i sastavljeno od svih materijala prikupljenih tijekom provedbe projekta te će biti izdano u nakladi projekta Klaritac kulture SU-OL-TA. 

Dosada je održano pet edukacija, nekoliko sastanaka sa sudionicima projekta na kojima su dogovorene pripremne aktivnosti provedbe projekta i oživljena je web stranica projekta. Tijekom trajanja projekta, u razdoblju od godine dana, zaposlene su tri djelatnice koje će u razdoblju trajanja projekta raditi administrativne, operativne i organizacijske poslove te osigurati da provedba bude u skladu sa zakonom i uputama provedbenog tijela. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je ŠGZ Olinta.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.