Edukacije u sklopu projekta Klaritac kulture SU-OL-TA


Početkom ožujka održat će se još jedna u nizu zanimljivih edukacija u sklopu projekta Klaritac kulture SUOLTA, na temu „Razvoj i važnost publike“, edukatorica će biti gđa Nevena Kereša iz udruge nuSynergetic, koja se bavi promicanjem kulturnog stvaralaštva i razvojem inovativnih umjetničkih praksi te edukacija na temu „Korištenje novih medija u promicanju kulture“.

Edukacije su namijenjene svim udrugama, zainteresiranim stanovnicima našeg otoka i djelatnicima iz ovih i srodnih djelatnosti.

Projekt je ujedinio udruge našeg otoka – ŠGZ Olintu, AK Sulet i KUD Šolta, koji uz „Pokret otoka“ i svesrdnu pomoć i podršku na svim razinama Općine Šolta djeluju na ovaj način, svatko doprinoseći na svoj način, kroz suradnju osnažujući kulturni mozaik našeg otoka. U projektu sudjeluju i pojedinci koji se bave umjetnošću na svoj način, gospodin Vice Buktenica, gospodin Dinko Sule te gospodin Tonći Blagaić iz udruge Šoltaart.

Cilj edukacija je izgradnja kapaciteta u području sudioničkog upravljanja u kulturi, a u daljnjem razvoju projekta, tijekom razdoblja od jedne godine, AK Sulet opremit će se pokretnom binom i razglasom koju će moći upotrebljavati svi partneri, ŠGZ Olinta opremit će se novim instrumentom i uniformama, KUD Šolta također dopunit će svoju riznicu nošnjama ili potrebnim dijelovima nošnji za dvadesetak članova, a projektne aktivnosti uključuju i promidžbu aktivnosti partnera u vidu tiskanja plakata i objava na web stranici. 

U sklopu provedbe kulturnog elementa projekta također će se održati šest kino projekcija u suradnji s Kinom Mediteran, čiji je pokrovitelj Općina Šolta, kao i likovna radionica u suradnji s Udrugom Eugen Buktenica – Đenko. 

Pri kraju projekta bit će izdana i publikacija odnosno "Bašćina", omiljeni časopis Šoltana i mnogo šire publike, koju izdaje Kulturno-informativni centar otoka Šolte, a čiji je urednik gospodin Dinko Sule, koja će biti sastavljena od svih materijala prikupljenih tijekom provedbe projekta. 

Dosada je održano pet edukacija, nekoliko sastanaka sa sudionicima projekta na kojima su dogovorene pripremne aktivnosti provedbe projekta i oživljena je web stranica projekta. Tijekom trajanja projekta, u razdoblju od godine dana, zaposlene su tri djelatnice koje će u razdoblju trajanja projekta raditi administrativne, operativne i organizacijske poslove te osigurati da provedba bude u skladu sa zakonom i uputama provedbenog tijela. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je ŠGZ Olinta.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.