"Eko Zeko i otočić" na našem otoku


Provedba projekta edukativno - izobraznih aktivnosti na području održivog gospodarenja otpadom pod nazivom ”Eko zeko i otočić” započela je predstavama za djecu istoimenog naziva u režiji Matka Elezovića.

Dio je to aktivnosti ovog projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” kroz Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Nositelj projekta je Općina Šolta, a partneri u projektu su sve lokalne samouprave s otoka Hvara i Visa, koji su zajedno s otokom Šoltom članovi LAG-a “Škoji”.

Cilj projekta “Eko zeko i otoćić” je podići razinu svijesti i znanja lokalnog stanovništva, posjetitelja i turista o održivom gospodarenju otpadom na našim otocima i uopće.

Predstava “Eko zeko i otočić” je edukativnog karaktera prilagođena djeci od 3-10 godina koja ukazuje na važnost očuvanja okoliša i uči djecu osnovama odvojenog prikupljanja otpada.

Anketiranjem otočnog stanovništva i analizom stanja uočeno je kako na otocima nedostaje sustavna edukacija o održivom gospodarenju otpadom.

Ovim projektom želi se potaknuti preuzimanje odgovornosti i aktivno sudjelovanje svih onečišćivača i proizvođača otpada s ciljem smanjenja komunalnog otpada, zbrinjavanja korisnog otpada te unaprijediti gospodarenje posebnim kategorijama otpada te unaprijediti informacijski sustav gospodarenja otpadom.

Tihana Glavurtić,

direktorica Komunalnog poduzeća "Basilija"
  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.