Fenomen malonogometnog turnira na Šolti


Fenomen adventske bajke zahvatio je otok Šoltu i u ovo blagdansko vrijeme svi zajedno uživamo vikendima u dvoru Bratske kuće u Grohotama. No fenomen na koji se moramo osvrnuti s malim odmakom je velika malonogometna bajka na našem otoku, otvorena prvog adventskog vikenda na Šolti. Još jedan dokaz, kada se ruke slože i uloži puno rada i truda, kako se daju postići sjajni i veliki rezultati. Ovaj veliki i važan projekt koji je pokrenuo i organizirao MNK Maslinica, sada već 5. godinu za redom dokaz je tome.

Tri spektakularna dana priredilo je 18 ekipa na 5. dječjem božićnom malonogometnom međunarodnom turniru Šolta 2019. U organizaciji MNK Maslinica, pod pokroviteljstvom općine Šolta i Središnjeg državnog ureda za sport, odigrano je 48 utakmica u kojima je postignuto preko 200 golova.

Turnir se odvijao u sportskoj dvorani u Grohotama. Sudci su bili Toni Ćelić i Mladen Bajamić, službeni fizioterapeut turnira bio je Mladen Buotić, a spikerski i delegatski posao je odradio Željko Marić. Nagrade najuspješnijim sudionicima podijelili su Dragan Marković, Marin Bajić, Toma Jelaska i predsjednik MNK Maslinica, Filip Šegvić.

U petak, 6. prosinca, u revijalnom dijelu turnira, veterani Hajduka su pobjedili veterane Šolte rezultatom 5:4. 

U konkurenciji igrača rođenih 2007. godine Jelsa je u dvoboju za treće mjesto svladala Orebić sa 7:3, a u finalu je hvarski Varbonj, uz veliku podršku navijača sa 3:1pobjedio ekipu iz Međugorja.

Po izboru stručnog žirija najbolja postava turnira je Ante Vučković (Međugorje), Lovro Čubre (Varbonj), Nikola Vidošević (Varbonj), Danijel Prskalo (Međugorje), Mylo Uskoković (Maslinica) i Petar Krasić (Međugorje), a nagrada za fair-play dodijeljena je ekipi Olmissum iz Omiša, dok je nagradu za najbolji potez osvojio Marin Barbić (Jelsa).

U konkurenciji igrača rođenih 2009. godine, u utakmici za 3. mjesto Međugorje 1 bilo je bolje od Međugorja 2 s 5:4, a u finalu je splitski Adriatic s 8:2 svladao Orebić. Trofej za fair-play osvojila je ekipa ŠN Legen iz Slavonskog Broda, a u najboljoj momčadi turnira su Matej Tolj (Orebić), Anto Rančić (Adriatic), Josip Kikaš (Međugorje), Ivo Fradelić (Adriatic), Vladimir Soldo (Međugorje) i Josip Perajica (Adriatic), dok je nagradu za naj potez osvojio sjajni Rino Kalebić (Maslinica) za dribling kojim je iz igre izbacio četiri protivnička igrača.


Foto: MNK Maslinica/Dalmatinski portal  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.