Glazbeni recital "Koralj vraćen moru"


„Koralj vraćen moru“, naziv je albuma kojeg ćemo imati prilike čuti uživo, a novi je to projekt Zagrebačkog glumačkog ateljea koji se prirodno nastavlja na predstavu o Vesni Parun  "Ja koja imam nevinije ruke“, ali nije dio nje niti je predstavlja već tematski nadopunjuje i zatvara ciklus posvećen ovoj pjesnikinji.“ – o ovoj glazbeno-poetskoj kreaciji je rekla Vesna Tominac Matačić .

Hvaljena glumica, gđa Tominac Matačić, Vesna koja pjeva o Vesni, gostovala je na Šolti s monodramom "Ja koja imam nevinije ruke".

Imamo priliku ponovno uživati u njenoj izvedbi posvećenoj Vesni Parun, najvećoj hrvatskoj pjesnikinji, koja je svoje posljednje ovozemaljsko počivalište našla u Grohotama.

Glazbena knjiga „Koralj vraćen moru“, svojevrsna je posveta njegovih autora velikoj, ali nepravedno zapostavljenoj, najvećoj hrvatskoj pjesnikinji. Sadrži izbor iz poezije Vesne Parun u kojemu se nalaze one poznate pjesme koje su obilježile odrastanje generacija, kao; „Ti koja imaš nevinije ruke“, „Opijmo kočijaša što vozi naše dane“, itd., ali i neke manje poznate pjesme te one koje su vremenom već pomalo zaboravljene. 

Edin Karamazov, vrlo cijenjeni i višestruko nagrađivani glazbenik, izabrao je glazbu iz svog klasičnog repertoara za ovaj album te će svojom sjajnom interpretacijom na gitari popratiti Vesnine stihove i dodatno obogatiti cijelu priču.

Želja autora ove glazbene priče koju ćete moći čuti, bila je zaustaviti vrijeme na tren u svom galopu prema sigurnom zaboravu veličanstvenoga djela Vesne Parun, vrhunske poezije i hrvatskoga jezika. Ovaj glazbeni recital zapravo predstavlja i svojevrsni nostalgični podsjetnik na vrijeme kad su se stihovi govorili naglas, s emocijom i bez žurbe. 

Dođite u dvor Bratske kuće u Grohotama, u četvrtak 11. srpnja 2019. u 20:30 h i uživajte u ovoj nesvakidašnjoj umjetničkoj izvedbi pod vedrim šoltanskim nebom u prekrasnom ambijentu starog kamenog dvora, savršenoj baštinskoj pozornici za čaroliju posvećenu Vesni Parun!


Foto: A. Saška Mutić


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.