Haiku pjesme Dinka Sule objavljene u dalekom Japanu!


U dalekom Japanu čita se šoltanski haiku!

Tako je i ove godine na stranici svjetske haiku mreže Akita International HST Network posvećene autorima i ljubiteljima haiku poezije s ovogodišnjim podnaslovom haiku pjesmom  Bena Grafstorma "Nebom se vuku sivi oblaci. Na blijedom zimskom suncu jato gusaka."

Dinko Sule uvijek iznova mijenja definiciju riječi svestrani autor. Otočne inspiracije i svoja zapažanja pretočio je u pjesničku kaplju čistu forme, najkraću na svijetu, tradicionalni oblik japanske poezije – haiku. Na sve četiri strane svijeta putuju njegove riječi, pa ne čudi što su došle i do dalekoga Japana.

Tema haiku poezije je priroda i čovjek, u njoj, a u Dinku Suli je priroda i on u njoj. Tako su šoltanski motivi njegova svakodnevnica – jer njegove šetnje prirodom su neizostavne kao i inspiracija koju probudi ono što mu pritom zapne za oštro oko i meku pjesničku dušu. Potom se svi podražaji zeleni, plavi i kameni pretvore u tri kratka stiha čvrste forme koji dirnu vaša osjetila. To je umijeće pjesnika, koje je zapravo dar. No nije samo sada i tu objavljen haiku Dinku Sule, on objavljuje haiku poeziju i u časopisima i sudjeluje na pjesničkim natjecanjima, samo to radi za svoju dušu i neće se pohvaliti time. Skromno i tiho, iz ljubavi prema poeziji, čovjeku, prirodi, piše i stvara. Poezija je glasnija od njega i govori sama za sebe, kako i treba.

O poeziji, posebice haiku i slikarstvu više drugom prilikom, a za sada uživajte u haiku izričaju Dinka Sule ove godine i na hrvatskom,  uz engleski i japanski (kao dosad).

Uistinu smo ponosni i čestitamo od srca te želimo još puno stihova, napisanih, objavljenih i guštanja!

Foto: Akita International HST (2022.) - Dinko Sule


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.