Info dan javne ustanove RERA SD


Javna ustanova RERA SD kroz projekt Tehnička pomoć - "Savjetom do fondova" organizirala je info dan o mogućnostima financiranja projekata u novom višegodišnjem financijskom okviru 2021. - 2027. Info dan je namijenjen gradonačelnicima i načelnicima odnosno predstavnicima jedinica lokalne (regionalne) samouprave s područja Splitsko-dalmatinske županije. 

Načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić ovom prilikom susreo se sa županom Blaženkom Bobanom i ravnateljem javne ustanove RERA SD Jozom Saračem razgovarao o realizaciji projekata i mogućnostima financiranja istih važnih za otok Šoltu, Info danu je prisustvovao i KIC Šolta kao lokalni koordinator.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban smatra kako je ovaj događaj izuzetno koristan, posebice zbog toga što su stručnjaci iz javne ustanove RERA SD nazočnima predstavili brojne mogućnosti za iskorištavanje fondova. „Pred nama su jako izazovna vremena. Ipak, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske osigurana su velika sredstva, koja treba povući i iskoristiti. Odgovore na brojna pitanja o tome kako doći do sredstava dala je današnja tribina. Naša RERA je, uz to što je agencija za fondove, postala i regionalni koordinator za područje svih dalmatinskih županija“, zaključio je Boban.

„Želja nam je prezentirati mogućnosti financiranja u novom programskom razdoblju. Cilj nam je da se svi što bolje pripremimo, kako bismo spremni dočekali prve pozive iz nove financijske perspektive. S aspekta regionalnoga koordinatora naše javne ustanove, mi smo zaduženi bez ikakve naknade pomoći našim općinama i gradovima savjetima i procesom prijave njihovih projektnih ideja, ali i u provedbi europskih projekata“, izjavio je ravnatelj javne ustanove RERA SD Jozo Sarač.

Izvor: dalmacija.hr/novosti

Foto: KIC Šolta


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.