Informacije Stožera civilne zaštite Općine Šolta od 1.4.2020.


• Stožer CZ Općine Šolta osigurao je transport uzoraka krvi u Split, privatnim gliserom, a prema potrebama i dogovoru sa liječničkim timovima Doma zdravlja-Ambulanta Grohote. Ovaj prijevoz osiguran je samo za izvanredne situacije, pa tako i ovu kako bi stanovništvo i dalje imalo mogućnost vađenja krvi na otoku.
Prijevoz ovim plovilom aktivira se samo po nalogu Stožera. Stožer ujedno zahvaljuje vlasniku plovila, Ivi Buktenici, koji je sebe i svoje plovilo stavio na raspolaganje bez naknade. 

• Prema izvješću Policijske uprave, u samoizolaciji na otoku Šolti u proteklom periodu bilo je 15 osoba, od čega posljednjima ističe mjera samoizolacije 5.travnja, i do sada nije bilo nikakvih razvijenih simptoma zaraze. 

• U slučaju da se na Šoltu prijave nove osobe koje dolaze da bi tu provodile zadane im mjere samoizolacije, o čijem broju će javnost biti obaviještena, važno je znati da se u trajekt “Jadrolinije“, što je naputak samog brodara, ne mogu ukrcati bez vozila. Osobe sa određenim mjerama samoizolacije ne mogu se prevesti na otok tako da borave u salonu, garaži ili bilo kojem dijelu trajekta, isključivo tijekom putovanja moraju biti u vozilu. 

• Broj ukupno izdanih propusnica za SVE vrste putovanja ( za fizičke i pravne osobe, vozila …) u razdoblju od 24.03. do 1.04. (u 10 h) je 104. Realizirano je, u prosjeku, 10 propusnica dnevno. 

• U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja i Odlukom o provođenju istih mjera Stožera CZ Splitsko-dalmatinske županije, Stožer CZ Općine Šolta svakodnevno kontrolira sve objekte koji su obuhvaćeni ovim mjerama i vodi evidenciju obilazaka. Izvješće o provedbi nadzora dostavlja Stožeru CZ Splitsko – dalmatinske županije, na dnevnoj bazi, a za protekla 24 sata.   Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.