Informacije Stožera civilne zaštite Općine Šolta od 3.4.2020.


 • Od ukupno 15 osoba, koliko ih je bilo ukupno u samoizolaciji na Šolti do 1.4.20., posljednjoj osobi mjere završavaju za 2 dana, točnije  5. travnja .o.g.

  Prema evidenciji Policijske uprave od 1.4.2020. 3 osobe su na otoku u „novoj“ samoizolaciji.

 •  Ministarstvo unutarnjih poslova RH ustupilo je svoje apartmane (4) u Nečujmu u slučaju pojave osoba pozitivnih na COVID-19 na otoku i potrebe karantene.

 •  Općina Šolta nabavila je veliki broj zaštitnih maski, a primila je i donaciju od 2000 kom maski i 2000 rukavica od gospodina Jaroslava Oršuliaka iz Praga, vlasnika apartmana u Stomorskoj, kojem ujedno zahvaljujemo.
  Zaštitne maske razdijelit će se po mjesnim odborima kako bi stanovništvo u svakom mjestu moglo do njih lakše doći.

 •  Tvrtka Cian iz Splita izvršit će narednih dana dezinfekciju javnih prostora, ispred svih trgovina, apoteke, ambulante i drugih površina po svim mjestima na otoku gdje se stanovništvo najčešće zadržava.

 •  Vađenje krvi u Ambulanti Grohote odvija se za potrebite pacijente po ustaljenom rasporedu, svakog utorka od 8 do 9 sati.
  Iako zbog novonastale situacije laboranti iz MBL Delić-Bilić iz Splita, ne mogu na Šoltu, medicinske sestre Doma zdravlja - Ambulanta Grohote vršit će vađenje krvi, a Stožer CZ Općine Šolta osigurao je transport uzoraka krvi u Split privatnim plovilom.

 •  Izdavanje e-propusnica je započelo. Pravne i fizičke osobe koje dobiju e-propusnicu ne znači da će je i realizirati, jer bez dodatne dozvole Stožera CZ Šolte one ne vrijede. To kod mnogih vikendaša i poslodavaca izaziva ljutnju, a opet domaće stanovništvo smatra da je nedovoljno zaštićeno. Svakako e-propusnice prolaze dodatnu kontrolu zbog čega brodar Jadrolinija ima pune ruke posla sprječavajućii dolazak onih koji su došli do e-propusnice, a bez potvrde Stožera CZ Šolte. Broj izdanih propusnica koji se javno objavljuje ne znači i broj stvarno realiziranih putovanja.
  Stoga u cilju zaštite otočana mole se svi za razumijevanje.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.