Inicijativa za najmlađe Šoltane - dostupnost socijalnih usluga i terapija za djecu


Na inicijativu roditelja, u želji da se pomogne našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, na način da im se učine dostupnijim potrebne terapije i usluge, Općina Šolta je započela dogovor o suradnji s rehabilitacijskim centrom Inkludo iz Splita.

Načelnik Nikola Cecić Karuzić, u samom početku prepoznao je važnost ovog projekta. Pozdravivši i u potpunosti podržavši ideju, odmah je potom započeo rad na realizaciji iste. Sa suradnicima je jutros primio stručne osobe i predstavnike Inkluda i Maju Šegović, u ime Centra za socijalnu skrb iz Splita.

Rehabilitacijski centar Inkludo pruža usluge rane intervencije, tranzicijske podrške i habilitacije za djecu s različitim tipovima teškoća. U Centru se provodi individualni neposredni rad s djecom ili rad u manjim skupinama, ovisno o programu i potrebi, s naglaskom na važnost rane intervencije.

Tema sastanka, održanog jutros 13. svibnja, u općinskoj vijećnici, bilo je dogovor o početku suradnje i načinu realizacije dostupnosti socijalnih i drugih usluga djeci kojoj je to potrebno.

No i svoj drugoj djeci, budući da je krajni cilj osnivanje udruge koja bi se bavila širokim spektrom aktivnosti te osim terapija i različitih usluga, bile bi dostupne različite radionice, uključujući i informativne, na način da se kroz partnerstvo i suradnju s rehabilitacijskim centrum Inkludo, Centrom za socijalnu skrb osvijeste prava i mogućnosti koje imaju djeca, ovisno o njihovim potrebama. Dostupnost usluga svim korisnicima uz potporu Općine Šolta, bila bi besplatna. 

Radi se na proširenju suradnje i sa lokalnim dionicima, važnim i neizostavnim dijelom razvoja i odgoja djece, vrtićem i školom.

Prijedlog je da se započne s radom u rujnu. Usluge će se provoditi subotom u jutarnjem terminu, četiri puta mjesečno, a na raspolaganju će korisnici imati stručnjake iz ralzličitih područja, ovisno o potrebama. Postoji osim individulanih, mogućnsot organiziranja i grupnih aktivnosti (kineziterapija, pedagoško poticanje senzorne integracije i brojne druge).

Ova snažna i važna inicijativa roditelja, pokazala je da zajedno možemo puno napraviti, posebno kad su naši najmlađi u pitanju. Inicijativa je prepoznata i podržana od strane Općine Šolta i stručnjaka koji su svoje znanje i vrijeme stavili na raspolaganje s ciljem, ne samo dostupnosti usluga kvalitetne rehabilitacije na otoku Šolti, već kako bismo svi zajedno radili na podizanju svijesti o važnosti rane intervencije, omogućili edukaciju roditelja kako bi kvalitetnije pomogli svojoj djeci i na poboljšanju međusobne komunikacije i suradnje.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.