Izložba i radionice – „Mali poduzetnici za zeleni otok“


OŠ Grohote je u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića – ogranak Grohote, na otoku Šolti, obilježila proslavu Erasmus days 2022. kroz izložbu i niz aktivnosti.

Erasmusdays 2022. se održava šestu godinu za redom, a sastoji se od trodnevne međunarodne proslave i promocije Erasmus+ projekata financiranih iz sredstava programa Europske unije.

 U okviru proslave na otoku Šolti, organizirana je izložba i radionice pod nazivom „Mali poduzetnici za zeleni otok“ koja se odvijala od 13.-15. listopada 2022. godine u GKMM Knjižnici Grohote. U prostoru Knjižnice su bili izloženi panoi s opisom projekta i projektnih aktivnosti u obliku tekstova i fotografija Erasmus+ projekta KA-122-SCH pod nazivom „Mali poduzetnici za zeleni otok“ koji se provodi u OŠ Grohote. 

U sklopu projekta provedeno je šest mobilnosti tijekom kojih su se sudionice usavršavale kroz aktivnosti job shadowing-a ili su pohađale strukturirani tečaj (Republika Srbija, Češka Republika i Španjolska). Osim prikaza s provedenih mobilnosti, na izložbi su prikazani i školski projekti, aktivnosti i radionice koje se odvijaju unutar ovog Erasmus+ projekta.

Izložba je započela čitanjem priče „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ koju je učenicima 1. razreda pročitala knjižničarka Željka Alajbeg te svakom učeniku/ici poklonila slikovnicu koju je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo za učenike prvih razreda povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane.

Izložba je nastavljena s brojnim radionicama koje su se provodile u školi i u Gradskoj knjižnici u Grohotama na temu zaštite okoliša i održivog razvoja (oslikavanje platnenih torbi, izrada riba i meduza od papira i recikliranih materijala, izrada nakita od starog papira, izrada plakata o razdvajanju otpada i slično). Osim radionica, učenici 6. razreda su održali zanimljivo predavanje i kviz učenicima nižih razreda (4. i 5. razred) kako bi im prenijeli znanja i ljubav prema prirodi te biljnom i životinjskom svijetu koje je ugroženo nemarom čovjeka i neodgovornim ponašanjem prema svijetu u kojem živimo. 

Svi radovi koji su nastajali za vrijeme trajanja izložbe su bili izloženi u prostoru Knjižnice u Grohotama.


Foto & info: GKMM Knjižnica Grohotei OŠ "Grohote"


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.