Izložba "Rajske ptice" autorice Lore Elezović


Mlada, vrlo talentirana autorica Lora, šoltanskog prezimena, doći će nam u goste iz Zagreba, no ono zbog čega vas pozivamo - njeni su radovi koji pričaju rajsku priču.

Ne jer su na njima rajske ptice, vrsta čija ljepota perja podsjeća na rajsku ljepotu, već zbog ljepote koju osjetite gledajući njene radove. Nije vam važno gledate li minijaturu ili sliku većih dimenzija, vi osjećate mir, ljepotu, gracioznost, uglađenost njenih prikaza, jednostavnost zbog motiva, a silan trud koji se vidi u tehnici i detaljima. Nježnost, sklad i ljepota bio bi sažetak ovog poziva!

Pred nama je neobična izložba koja će vas iznenaditi i obogatiti, a nahraniti glad vašeg bića koje ima potrebu za nečim prelijepim i iskrenim, nježnim i fascinatnim, krhkim, no snažnim i postojanim.

Takve su njene „Rajske ptice“ !

„Ciklus radova koji su rezultat su višegodišnje fascinacije i detaljnoga proučavanja egzotičnih vrsta koje su prema mitološkom vjerovanju letjele visoko iznad Sunca stremeći prema rajskom skladu.“ , napisala je Ivana Završki.

Zaintrigirani ste sada!

Tko je Lora Elezović i što će vama reći njene „Rajske ptice“, u koju će vas neslućenu visinu odvesti, u koju novu dimenziju?

Dođite, vidite, osjetite i doživite 21. srpnja u 20:30 h na otvaranju izložbe u Galeriji Bratske kuće u Grohotama!


Do ponedjeljka 20. srpnja (ponedjeljkom samo jutarnji termin radi promjene postava) otvorena je sjajna posthumna izložba portreta Nediljka Bajte, koju svakako nemojte propustiti pogledati. 

Galerija je otvorena svakim danom 9-11 te od 18-21 sat!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.