Koncert klape Čuvite u Grohotama i gdje vječno sunce sja!


Klapa Čuvite je povodom obilježavanja Dana državnosti održala koncert u Galeriji bratske kuće u Grohotama, koji je bio njihov poklon Šoltanima i gostima.

Zvonka radost, glazba i čarolija njihovih glasova, povele su nas u drugi svijet. Atmosfera je bila intimna i bajkovita, ali i praznična i svečana.

U prvom dijelu izvedene skladbe su bile posvećene domu, rodnom kraju, našoj zemlji, prožete dubokom emocijom i dirljivim stihovima u njihovoj prekrasnoj izvedbi. Fantastičan izbor pjesama kao što su Zemlja dide mog, Dajem ti srce zemljo moja, Vraćam se tu i mnoge druge, nikoga nije ostavio ravnodušnim, kako prisutne, tako ni one koji nisu bili tu, a popratili su njihov koncert na društvenim mrežama (možete videa pogledati ovdje).

Drugi dio koncerta emociju ljubavi probudio je u nama, osmijeh, sjećanja, ljepotu, onaj osjećaj kad se ćutite lipo i ne želite da završi.

Posjetitelji su mogli uživati u pjesma koje su Čuvite s dušom odabrale te srcem i svojim prekrasnim glasovima otpjevale Kad mi dođeš ti, Jubav moja, S ponistre se vidi Šolta, Jemala san dragoga, Uvik ću te svojom zvati, Moja jube, lipi cvite moj, Malo mi za sriću triba…

I malo nam je za sriću i tribalo, a dobili smo puno više.

Nataša Blagaić je opušteno, elokventno i toplo publiku provela kroz repertoar. Završnica koncerta je ujedno uvod u njihovo makedonsko putovanje!

Obilježavanje Dana državnosti u Bitoli, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kada ujedno RH obilježava i 30 godina međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa te članstva u Ujedinjenim narodima, održat će se na poziv MHD - Hrvatski kulturni centar „Marko Marulić“ iz prekrasnog makedonskog grada konzula, nadolazećeg vikenda u Makedoniji - koncertom klape Čuvite!

Koncert je završio izvedbom makedonskih pjesama koje je publika popratila frenetičnim pljeskom:

Ta tvoja barka mala (da, da promislite zašto) Brala Jana kapini i Jovano, Jovanke.

Sretan put i dobar glas im poželimo!

Radujemo se što će pjesma graditi nove mostove suradnje i prijateljstva!

Ovim glazbenim događanjem ujedno smo uplovili u Šoltansko kulturno ljeto koje samo što nije počelo.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.