Koncert ŠGZ-a "Olinta"


ŠGZ-a Olinta, jedna od najdugovječnijih šoltanskih udruga s bogatom glazbenom poviješću, umješnošću i iskustvom te najvažnije, strašću za glazbom, koja je još 1922. potakla njihove mlade sumještane na osnutak limene glazbe, a koja se u njihovom djelovanju održala jednakom snagom  i do danas danas, održala je svoj tradicionalni koncert.

U srijedu, 15. sprnja, užežin blagdana Gospe od Karmela, koji se posebno slavi u Grohotama, ŠGZ „Olinta“ je održala sjajan koncert, osvježenog repertoara pod dirigentskom palica Marina Cecića, koji je autor i svih aranžmana. Koncertom svake godine na ovaj dan započinju ljetne nastupe.

Uz svoje glazbene goste, priredili su prelijepu, nezaboravnu i jako ugodnu glazbenu večer.

Proslavivši i 98. obljetnicu osnutka, uvijek pokretani samo ljubavlju prema glazbi i radom za istu, članovi limene glazbe, kao i publika, ustali su i u dirljivim trenutcima, glasnim pljeskom od srca odali počast svom dugogodišnjem voljenom maestru Anti Škoki, čija se tužna, prva godišnjica smrti navršila baš ovih dana. Pjesmom „Tonka“ koju je emotivno otpjevala njegova kćer, Marina Jurić, odmilja nazvana šoltanskim slavujem, inače članica KUD-a „Šolta“ i klape „Čuvite“, otvorena je ova posebna večer. Iznenadila nas je Olinta svih i počastila novim glazbenim kreacijama koje su izveli uz pomoć svojih gostiju, Nenada Tomičića koji je otpjevao izvrsno dalmatinski klasik, pjesmu „Moj Galebe“. Večer se nastavila izvedbama Mime Prar, Sandre Vrandečić, Monike Grubišić Čabo. Program je vodila gospođa Mirjana Stanić. Publika se oduševila novim repertoarom i sjajnim Olintinim izvedbama. Njihovi koncerti su uvijek izvrsno posjećeni i rado očekivani pa je tako bilo i ovog puta, kada smo pozvani uživati u umjetničkim sadržajima na odgovoran način.

I najvažnije, pred Olintom, koja će uskoro proslaviti impresivnu godišnjicu, cijelo jedno stoljeće muziciranja, je sjajna budućnost – predstavili su i nove mlade i one još mlađe članove, tako su prvi put svirali Dominik Bezić na bubnjevima i Denis Brižić na gitari.

Ono što je sigurno po reakcijama publike i povratnim informacijama i čestitkama koje ŠGZ „Olinta“ primila, s još većom znatiželjom, radošću i veseljem, iščekujemo sve njihove sljedeće koncerte.

I - na dobro van došla Gospe od Karmena!


Raspored događanja pratite na mrežnim stranicama Općine Šolta i Turističke zajednice. Raspored je podložan promjenama, sukladno epidemiološkom stanju.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.