Koordinacija načelnika i gradonačenika te izborne Skupštine FLAG-a i LAG-a Škoji


Načelnik Nikola Cecić Karuzić je 17. svibnja, sudjelovao nakon dvije pandemijske godine u Galeriji Arsenal u gradu Hvaru, na koordinaciji gradonačelnika i načelnika s područja obuhvata LAG-a i FLAG-a Škoji, u koji spadaju jedinice lokalne samouprave s otoka Hvara, Visa i Šolte, gdje su se vodili izuzetno konstruktivni razgovori.

Zatim je slijedila Skupština FLAG-a Škoji. Na sjednici je izabran novi predsjednik Skupštine FLAG-a Škoji g. Tonči Božanića. Obzirom na njegovo veliko radno i životno iskustvo i ono što je za nas važno poznavanje problema zajednice ribara, sigurno će biti odlična podloga za uspješnu suradnju, zaključuje FLAG Škoji te dodaje da im je čast što se gospodin Božanić priključio radu FLAG-a.

Ovom prilikom zahvalio se dosadašnjem predsjedniku Skupštine dr. prof. Branku Kiriginu, koji je dao veliki doprinos njihovu radu.

Potom je slijedila Skupština LAG-a Škoji gdje je, između ostalog, ponovno izabran g. Ivan Slavić, načelnik općine Sućuraj za predsjednika Skupštine.

I na kraju ovog dimaničnog posjeta Hvaru, održana je dionička radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Škoji 2023.-2027. na temu “Potpora ruralnoj infrastrukturi putem provedbe lokalne razvojne strategije LAG-a Škoji u programskom razdoblju 2023.-2027. Cilj je bilo identificirati buduća ulaganja u ruralnu infrastrukturu koja bi koristila našim otočanima i od učesnika smo dobili puno korisnih informacija i sugestija koje će nam služiti prilikom izrade strategije. Radionice će pomoći da i u budućnosti LAG i FLAG Škoji budu dio projekata koji će našoj zajednici život na otocima učiniti ugodnijim i ljepšim.

Jedan od realiziranih projekata je i naš park Đardin u kojem svakodnevno uživamo, za čiju su revitalizaciju sredstva osigurana putem natječaja LAG-a Škoji provedbom tipa operacije 2.1.1.

U prilogu ovom članku možete pogledati prezentaciju „Stanje provedbe strategija LAG-a i FLAG-a Škoji“ s koordinacije načelnika i gradonačelnika te prezentaciju „Participativna radionica lokalnih dionika u procesu izrade LRS LAG-a Škoji 2023-2027 – ruralna infrastruktura i povezane usluge“, koje će vam približiti tematiku.Izvor&foto: FLAG I LAG ŠkojiOpćina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Općina Šolta - Proračun

Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

Općina Šolta - Investicijski projekti

Investicijski projekti

Općina Šolta - Natječaji

Natječaji

Općina Šolta - iTransparentnost

iTransparentnost

Općina Šolta - Službene novine

Službeni glasnici

Općina Šolta - Javna nabava

Javna nabava

Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.