Maškare, makaruni, poklade


Još u svojoj šaljivo-poučnoj pjesmi "Poklad i Korizma" Marko Marulić je prije pola tisućljeća svjedočio o pokladnim svečanostima na ovim prostorima. U skladu sa starim običajima, zabavimo se i obucimo ih u ovogodišnje ruho! 

Predajom vlasti i ključa u ruke novim dužnosnicima, što će se zbiti danas 14.2. u 14h u Đardinu – počinju karnevalske svečanosti na otoku Šolti.

Kako smo prethodno najavili, da nas pratite za više makaruna i informacija, donosimo vam baš sve pojedinosti i zato čitajte pažljivo.

19. veljače 2023., u nedjelju u 15:00h, pridružite se u pripremi tradicionalnih makaruna u Domu kulture, ponesite špicu ili jaglu za plest i traveršu.

A kad će svit moć izist makarune?

Na pokladni utorak, naravno!


Vrhunac karnevalskih svečanosti bit će na sam pokladni utorak 21. veljače 2023., kada će po običajima mjesta imati karnevalske povorke prema sljedećem rasporedu: u Grohotama se karnevalska povorka okuplja u 14:30h (u 15:00 kreće iz Grohota, 15:30 Maslinica, 16:00 Donje Selo, 16:30 Srednje Selo, 17:00 Rogač), a svirat će Vedran&Bato, dok će u 17:45 u Grohotama biti čitanje presude Krnji. 

Ali to nisu sve MAŠKARE na Šolti, tako u Stomorskoj će karnevalska povorka krenuti u 17:00 h sa žala, a u Gornjem Selu će se maškare okupiti u 14.30h ispred Stare škole, a nakon povorke slijedi čitanje presude i …. Maškarajte se i provjerite šta!

Možete u koje misto ‘oćete!


U Grohotama, iza čitanja presude Krnji, održat će se fešta u Domu kulture, za sve nas Šoltane i naše drage goste, podjela Krnjihinih makaruna i zabava uz muziku!

Zabavljat će vas vrlo popularni LET3, maskiran u Grupu NON-STOP, kako sami kažu, bez kojih ne prolaze manje i veće fešte diljem Dalmacije. Osim dobrog raspoloženja, ne trebate puno!
Maskirajte se i plešite dok vas noge drže, a i duže! 

Plešite i vi NON-STOP!

Gdje god se našli ovih dana, bit ćete dijelom dobre i lude zabave jer maškare ča mogu maškare – e ne može nitko drugi!

A sad malo za ozbiljno: KIC Šolta i Općina Šolta zahvaljuju suorganizatorima – Mjesnom odboru Grohote i stalnom pokladnom postavu, timu sa Donje Šolte, bez kojih ovo ne bi bilo moguće i Udruzi Osmijeh te svima onima koji su pomogli na bilo koji način i dali svoj doprinos u organiziranju poklada na Šolti!


 Vi samo guštajte i zabavite se, a pomoći možete i vi - Udruzi Osmijeh svojim dobrovoljnim prilogom, na licu mjesta ili ako niste bili u mogućnosti doći, a želite pomoći - donacije se mogu izvršiti i putem uplate na žiro-račun HR7723600001103007421, Model: HR00, Poziv na broj primatelja: 2022, Donacija, Udruga Osmijeh, Put Rakove 30, Gornje Selo.

Podsjećamo, na inicijativu roditelja, osnovana je Udruga Osmijehu svibnju 2022. i uz potporu Općine Šolta nastoji osigurati socijalne terapije i usluge prijeko potrebne najmlađim Šoltanima, nadomak njihova doma. No potrebno nam je zajedničko djelovanje kako bismo omogućili da se to nastavi.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.