Ministar Paladina uručio Općini Šolta Sporazum o dodjeli računalne opreme iz sredstava NPOO


U organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, danas 28.11.2022., održan je stručni seminar u sklopu projekta „Informacijski sustav prostornoga uređenja (ISPU) i njegovi moduli“ u dvorani Hotela Park u Splitu.

Sudionicima se uvodno obratio ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, gospodin Ivan Paladina, koji je ovom prigodom dodijelio ugovore za energetsku obnovu zgrada i sporazume o dodjeli računalne opreme (sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti) korisnicima iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ministar Paladina  uručio je načelniku Općine Šolta, Nikoli Ceciću-Karuziću, Sporazum o dodjeli računalne opreme. Cilj ovog Sporazuma je opremanje upravnih tijela računalnom opremom te njihovim garantnim održavanjem doprinijeti unaprjeđenju sustava prostornog uređenja kroz digitalnu transformaciju poslovnih procesa, unaprjeđenje informatičke obrade, digitalizacije i verifikacije dokumenata, te osigurati rad u Informacijskom sustavu prostornog uređenja - ISPU. 

Informacijski sustav prostornog uređenja je ključan alat svih građana Republike Hrvatske za brz i jednostavan uvid u prostorno uređenje u Republici Hrvatskoj, jer sadrži sve podatke o prostoru i objektima koji nas okružuju. Vrijednost projekta „Informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU) i njegovi moduli“ iznosi 131,9 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, dok 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.