Mjesec hrvatske knjige u GKMM Knjižnici Grohote


Mjesec hrvatske knjige u GKMM Knjižnici Grohote

Od 15. listopada do 15. studenoga 2022. u GKMM Knjižnici Grohote realizira se program Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima, a provodi se pod motom Misli na sebe – čitaj!

Od 15. do 21. listopada 2022. u cilju objavljivanja objedinjenog video zapisa prikupljat će se pojedinačni video zapisi svih zainteresiranih udruga i ustanova koje rade s mladima otoku. 

Video zapisom otok će 23. listopada sudjelovati na virtualnom maratonu u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva pod nazivom Minuta za čitanje. Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca.

Od 15. listopada do 15. studenoga 2022. u prostoru knjižnice moći će se razgledati izložba učenika OŠ Grohote Voda i vodne zalihe otoka kojom će prikazati video zapis i fotografije nastale pri istraživanju otoka, s temom očuvanja vodnih zaliha i ekosustava ovisnih o slatkoj vodi na Šolti.

Tradicionalno, tijekom MHK svi zainteresirani mogu sudjelovati u kvizu Boduli i škoj – ka lupar i škrapa – kvizu za poticanje poznavanja otočne povijesti, kulture i govora. Ovogodišnja tema kviza je 100. godišnjica rođenja Vesne Parun, time je i nagrada usmjerena njenom književnom stvaralaštvu. Letak kviza može se preuzeti u Knjižnici Grohote od 15. listopada i predati do 11. studenoga 2022., a izvlačenje letka s točnim odgovorima održat će se 14. studenoga 2022. (ponedjeljak). Informacije o dobitniku bit će objavljene na stranicama Općine Šolta (www.solta.hr) koja je sponzor nagrade.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.