Načelnik predao vlast!


12. veljače u popodnevnim satima neobični mali ljudi prošetali su pored općinske vijećnice i produžili u park Đardin. Razlog njihova dolaska bio je bio posjet načelniku, Nikoli Ceciću Karuziću, koji je dobrovoljno, i prije nego su podigli puške, bez borbe predao vlast malim maškarama.

U duhovitom i veselom ozračju, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, prošao je posjet novih dužnosnika u čijim je rukama vlast do 16. veljače.

Predajom ključa u ruke malih maškara simbolično je obilježeno karnevalsko doba, koje protječe u ovom izazovnom vremenu, kada smo izazvani biti puno kreativniji jer se trebamo pridržavati svih epidemioloških mjera, misliti na druge i sebe kako bismo zaštitili zdravlje svih nas, a veseliti se i radovati na drugačiji način.

S tim ciljem, no i željom da se naši običaji i tradicija održe i ispoštuju, novi dužnosnici su pokazali da su dorasli izazovu vremena i dužnosti.

Kao simbol načelnik im je predao ključ i ponudio svoju pomoć, kao i svojih suradnika kako bi mali dužnosnici mogli realizirati sve svoje ciljeve. Predavši ključ, rekao im je da im želi sreću u obavljanju dužnosti i da imaju dovoljno sredstava na računu za ostvarenje svojih ciljeva, ali neka ostave štogod, ako može. Načelnikova je dužnost trenutno u mirovanju do pokladnog utorka, a sjajno je zabavio male kolege.

Predajom vlasti i ključa u ruke novim dužnosnicima, najavljena je, mirnija no ikad prije, karnevalska tradicija na otoku Šolti.

Pomalo se s nostalgijom prisjećamo dana kada su na javnim mjestima maske najčešće nosili samo zaljubljenici u maškare, i kada smo riječ maska prije svega vezivali uz radost, igru i zabavu.

Sa željom da se i ove godine ljubitelji maškara okupe i druže i sačuva bogata maškarana tradicija, Šolta će maškare preseliti u virtualni svijet.

Pozivamo vas da nam svoje fotografije šaljete putem društvenih mreža (facebook stranica Kulturno-informativnog centra), jer doma možemo biti što god poželimo, kako bismo na pokladni utorak objavili Krnjin kolaž – vaše vesele maškarane fotografije.

Prilagođene zahtjevnim vremenima, strpljive, diskretne i mnogo mirnije nego inače, ovogodišnje će maškare biti trajan e-podsjetnik na minule dane, ispunjene satima smijeha i druženja. Naravno, bit će i svojevrsna najava ljepših maškaranih dana u budućnosti.

Podsjećamo vas kako je važno pridržavati se svih epidemioloških mjera i preporuka. Znamo da je Krnje nestašan i tradicionalan, ali znamo da je odgovoran i da misli na svoj svit.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.