Nagrađena drama "(Ne)kultura na škoju" autorice Maje Radman na 40. Susretu zavičajnih književnika


U subotu, 19. lipnja, održano je virtualno izdanje jubilarnog 40. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. Jubilarni Susret, koji je okupio brojne zavičajne književnike iz gotovo cijele Hrvatske, realiziran je prigodno u Godini čitanja uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. U svijetu stihova, priča i dramskih situacija družili su se autori iz cijele Hrvatske.

Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja.

Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Baština je očuvana do današnjih dana prenošenjem na mlađe naraštaje i paljenjem iskre u njima i upravo zato srca su nam puna jer mi za svoju bašćinu, svoj jazik i njihovu budućnost ne moramo brinuti kada ima mladih koji je čuvaju, koji stvaraju i koji jesu budućnost. Naime, Maja Radman je autorica drame "(Ne)kultura na škoju" nagrađene na Susretu plaketom Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo mladih autora, a upravo ju je Šolta inspiriala da je napiše! 

Od srca čestitamo!

Ona je mlada autorica brojnih nagrađivanih pjesama i proznih tekstova na čakavštini, vrlo nadarena srednjoškolka iz Splita, ali samo na papiru iz Splita, jer svaki je slobodan trenutak od svojih prvih dana i svaki vikend na Šolti. 

Svojim proznim radovima sudjelovala je na smotri učenika osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije Ča–more–judi u organizaciji OŠ Grohote u sklopu Marulićevih dana. Tri godine bila je među deset najuspješnijih mladih autora.

Šolta je njena inspiracija, a tako je bilo i ovog puta, pri čemu su joj pomogli i članovi KUD-a Šolta pri uprizorenju jednog odlomka iz njene drame, što se posebno svidjelo žiriju.

Maja je i članica je mandolinske sekcije KUD-a Šolta s kojima je nastupala i na šoltanskom kulturnom ljetu, ali i samostalno. Članica je mandolinskog orkestra gradskog mandolinskog društva Sanctus Domnio Split.

Kao članica mandolinske sekcije KUD-a Šolta, uz ostale nastupe, sudjelovala je na županijskim, međužupanijskim i državnim smotrama (22. Smotri povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske u Đakovu, 52. Vinkovačkim jesenima, 50. Međunarodnoj smotri folklora Zagreb, 32. Smotri folklora ,,Na Neretvu misečina pala”, 22. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Čakovec.

Želimo joj i dalje da Šolta bude njena inspiracija i puno uspjeha u daljnjem stvaranju!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.