Noćnjak 2021. - Šoltansko maslinovo ulje je i ove godine ostvarilo iznimne uspjehe


U organizaciji Zadružnoga saveza Dalmacije održava se ovih dana 23. po redu Noćnjak, prestižno međunarodno natjecanje maslinara i uljara. Unatoč velikoj želji da se organizira na uobičajen način, sukladno epidemiološkoj situaciji, s prilagođenim programom manifestacija se održava prvi put online, od 27. do 30. travnja 2021.

Program manifestacije prilagođen je i usklađen sa situacijom i okolnostima, te se realizira u nešto drugačijem izdanju, ali zadržao je jednaku razinu kvalitete što se tiče edukacije maslinara i uljara.

Sudionici Noćnjaka i proizvodi se prezentiraju putem internetskih platformi, a u suradnji sa znanstvenim i stručnim institucijama prezentirat će i se aktualne znanstveno-stručne teme o maslinarstvu i uljarstvu, koje možete pratiti i pregledavati putem e-zbornika.

Otvorenje Noćnjaka te sve sadržaje možete pogledati na njihovoj web stranici i na You tube kanalu Zadružnog saveza Dalmacije.

Članovi udruge Zlatna Šoltanka i ove su godine bili iznimno uspješni, pojedinačno i zajedno te im svakako ovim putem želimo svima čestitati!

Nikica Bezić, novi član udruge, dobitnik je ZLATNE MEDALJE za kvalitetu za svoje ulje u rinfuzi.

Dafne i Mario Ružić iz Grohota, dobitnici su ZLATNE MEDALJE za kvalitetu za svoje maslinovo ulje s kojim su u prijelaznom periodu na ekološku proizvodnju.

Zajedničko monosortno ekološko maslinovo ulje od sorte šoltanke sa Zaštićenom oznakom izvornosti (OPG-ovi Filipa Marinkovića, Srećka Purtića, Alena Jakupčevića i Katije Kalebić-Jakupčević, Anke i Zlatka Burića) dobitnici su ZLATNE MEDALJE za kvalitetu.

Zajedničko maslinovo ulje - blend sorti šoltanke i oblice sa Zaštićenom oznakom izvornosti (OPG-ovi Nikola Cecić Karuzić i Bernardin Peroš, oboje u prijelaznom periodu na ekološku proizvodnju) dobitnici su ZLATNE MEDALJE za kvalitetu.

I kruna uspjeha, kako nam ponosno javljaju iz Zlatne Šoltanke:

OPG Bernardin Peroš dobitnik je nagrade za NAJBOLJE OTOČKO MASLINOVO ULJE godine za svoje monosortno maslinovo ulje od sorte šoltanka sa Zaštićenom oznakom izvornosti !

Iz udruge također pozivaju: ”I želja nam je, da se dogodine svi javimo i pokažemo svijetu da nismo samo šačica, nego da je Šoltansko jednostavno najbolje!”

No to nije sve vezano uz nagrade Šoltana, naime i umjetnička strana našeg otoka dolazi do izražaja u ovakvim natjecanjima. Naime, u kategoriji Proizvodi od maslina, na ovogodišnjem Noćnjaku Zlatnu i nekoliko Srebrnih diploma za svoje umjetničko-uporabne kreacije od maslinova drva dobili su Senga i Tonći Aljinović iz Stomorske.


Fotografija: printscreen, izvor www.zsd.hr


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.