Noćnjak 2023.


Noćnjak 2023

25. Međunarodni susret maslinara i uljara Noćnjak 2023. održava se od 30.3. - 2.4.2023. u Bluesun hotelu Alga u Tučepima.

Susret je to maslinara i uljara iz Hrvatske i okolnih zemalja, na koji je pristiglo više od 350 uzoraka za ocjenjivanje, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

Svečanost je započela otvaranjem Sajma maslinarstva i uljarstva na kojem su svoj asortiman proizvoda i usluga predstavile brojne tvrtke, obrti i OPG-ovi.

Nakon svečanog otvorenja na programu su brojne radionice i znanstveno-stručne teme Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu iz Osijeka, Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, Sveučilišta iz Zadra, Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Zadružnog saveza Dalmacije…

U jubilarnom izdanju Noćnjaka radionica Olio Gastro Show bit će posebno izazovna za sudionike, jer će tražiti njihov potpuni angažman te timski rad i odlučivanje u procesu procjene kvalitete i kombiniranja namirnica, maslinovih ulja i vina.

SAJAM MASLINARSTVA I ULJARSTVA

Sajam maslinarstva i uljarstva jedan je od važnijih segmenata Noćnjaka, koji je za sve posjetitelje otvoren tijekom trodnevnog programa manifestacije. Na sajmu se predstavljaju tvrtke, proizvodi i usluge vezani za maslinarstvo i uljarstvo (mehanizacija, strojevi, oprema, tehnologije, zaštitna sredstva, ambalaža, projekti te drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo).

Sudionici će moći iskoristiti Noćnjak kao priliku za informiranje, razmjenu iskustava, te razgovore i nove poslovne kontakte.

Predviđena je dodjela priznanja maslinarima u kategoriji otvorenih maslinovih ulja, te će biti proglašen Šampion u ovoj kategoriji.

Dodjela za kategoriju OTVORENA maslinova ulja je u petak 31.3.2023. u 20:00 sati.

Dodjela za kategoriju PAKOVINE maslinovog ulja i PROIZVODI OD MASLINE je u subotu 1.4.2023. u 20:00 sati.

Nakon dodjele, tijekom zabavne večeri i druženja prezentirat će se i kušati nagrađena maslinova ulja s Noćnjaka i vina vinara Zadarske županije.

Načelnik Nikola Cecić Karuzić u ovim trenutcima sudjeluje u programu manifestacije, na Zadružnoj uri moderator je Lordan Ljubenkov, gdje je između ostalog bilo govora o javnom pozivu MRRFEU-a za dodjelu oznake HOP i prednosti korištenja oznake te aktualnostima u zadrugarstvu.

Sudjelovao je ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ dodjeljuje se otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta u skladu s Programom „Hrvatski otočni proizvod“.

Zahtjevi se zaprimaju do 31. kolovoza 2023. godine, a o podnesenom zahtjevu Ministarstvo donosi rješenje u upravnom postupku na temelju prijedloga stručnog povjerenstva. Otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ izdaje se na rok od pet godina.

Događanja Noćnjaka nastavljaju se, a maslinare očekuje Praktikum iz maslinarstva i uljarstva Ministarstva poljoprivrede.

Sudjeluju i šoltanski maslinari na jubilarnoj omiljenom susretu maslinara!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.