Novi "Prometov" autobus na Šolti


Projekt sufinanciran sredstvima EU – “Nabava autobusa za Promet d.o.o. Split iz ITU mehanizama” provodi se od 18. listopada 2018. do 18. Listopada 2020. Opći cilj projekta, koji je u završnoj fazi, je podići i unaprijediti kvalitetu javnog prijevoza građana/ki na području Grada Splita i područja na kojemu prometuje prijevoznik, dakle i otoka Šolte.

Tako se ovim projektom nastojalo osigurati održivu i kvalitetnu usluga prijevoza putem nabave 18 novih autobusa visoke EURO 6 norme, čime će se smanjiti štetni utjecaj na okoliš zbog zastarjelog voznog parka prijavitelja.

Novi autobusi omogućit će povećanje dostupnosti i udobnosti usluge javnog prijevoza za sve korisnike, smanjenje štetnog utjecaja na okoliš kao posljedicu ispuštanja visoke količine CO2, HC, NOX, PM; smanjenje troškova održavanja vozila, povećanje osobne sigurnosti u javnom prijevozu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.008.750,00 HRK, od čega EU sufinancira u iznosu od 29.925.950,00 HRK.

Jedan od novih autobusa, koji je nabavljen u sklopu ovog projekta, stigao je jutros i na otok Šoltu te će otočani koristiti uslugu javnog prijevoza po novim, boljim i kvalitetnijim standardima, koji se nastoje ostvariti ovim projektom.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.