Obavijest privatnim iznajmljivačima iz Komunalnog Basilija d.o.o.


Na pragu nove turističke sezone iz KP "Basilija" obavještavaju privatne iznajmljivače, a prema iskustvima iz prethodnih, kako su uočili  mnoga nekorektna ponašanja pojedinaca i njihovih gostiju vezanih uz odgovorno postupanje s otpadom.

Kako bi se ove sezone izbjegai ružne slike otpada odbačenog uz spremnike na zelenim otocima i uz polupodzemne spremnike, mole sljedeće:

SVI PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI TREBAJU SE JAVITI SE U KOMUNALNO BASILIJA d.o.o. i PREUZETI SPREMNIKE ZA PAPIR, STAKLO I PLASTIKU.

Pri tome će dobiti upute i besplatne vrećice za navedeni reciklabilni otpad, koje ćemo od njih prikupljati prema već poznatom rasporedu.

Odlaganje reciklabilnog otpada na zelene otoke, na koje mnogi šalju svoje goste, nije moguće jer zeleni otoci nemaju kapacitete da zaprime sav otpad od brojnih gostiju, a niti su tome namijenjeni.

Zeleni otoci u mjestima namijenjeni su otpadu iz kućanstava, koja se ne bave nikakvom djelatnošću, a koja korektno postupaju s otpadom.

Obzirom kako je naš sustav prikupljanja otpada uređen na način da svaki korisnik ima mogućnost predaje otpada na kućnom pragu, kao i besplatnu predaju reciklabilnog otpada u našem reciklažnom dvorištu, ukoliko se ne odazovete pozivu ili ukoliko nastavimo svjedočiti pretrpanim spremnicima ili otpadom uz spremnike, uklonit ćemo zelene otoke po mjestima, kao što smo već, prema zamolbi nekih mjesnih odbora u nekim mjestima, i učinili.

SVI IZNAJMLJIVAČI, KOJI KORISTE POLUPODZEMNE SPREMNIKE ZA MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD dužni su svojim gostima dati kartice za otpadomjere i uputiti ih u sustav postupanja s otpadom jer je za svako kućanstvo, apartman ili bilo kakav poslovni objekt odgovoran vlasnik objekta.

Nadamo se kako ćemo zajedno doprinijeti ljepšoj slici našeg otoka, a Komunalno Basilija d.o.o. stoji vam na raspolaganju za sve upite i prijedloge.

Želimo vam uspješnu turističku sezonu.

Komunalno Basilija d.o.o.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.