Obilježena jedanaesta godišnjica smrti pjesnikinje Vesne Parun


U ponedjeljak, 25. listopada na starom groblju u Grohotama, pod čepresom uz crkvu svetog Stjepana, u blizini groba njenog djeda, Ante Mateljana Jukića, na grob Vesne Parun, načelnik u ime Općine Šolta, Nikola Cecić Karuzić, vijećnica Zvjezdana Jelinčić u ime Općinskog vijeća, učenici OŠ "Grohote" sa svojim učiteljicama i naš šoltanski svestrani autor koji štuje i štije rič, urednik Bašćine Dinko Sule i drugi prijatelji i štovatelji lika i djela Vesne Parun došli su povodom tužne jedanaeste obljetnice smrti najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun.

Na grob najveće hrvatske pjesnikinje, u znak sjećanja položeno je cvijeće i načelnik je zapalio svijeću te održao prigodan i sjetan, emotivan govor. Učenici OŠ “Grohote” su pročitali prigodne stihove, a pročitana je i pjesma iz knjižice “Za Vesnu” koju je KIC otoka Šolte izdao povodom desete godišnjice smrti, T. M. Bilosnića “Naranča ili dlan Vesne Parun” posvećene pjesnikinji te su pridonijeli svi zajedno, na skroman način da obilježimo mišlju, stihom, dolaskom, cvijećem i svijećama obljetnicu tužna Vesnina odlaska s ovoga svijeta.

Oni koji nisu mogli doći k Vesni na grob povodom njena preminuća, vjerujemo da su upalili svijeću, čitali njene stihove ili joj uputili misao, na svoj način obilježivši ovaj dan.

Vesna Parun, pjesnikinja od ovoga i onoga svijeta, koja je svoje posljednje zemaljsko utočište našla na otoku Šolti, shodno svojoj želji, uvijek će živjeti u svojim stihovima, kojima nas je zadužila zauvijek.

Neka joj je laka zemlja i vječna slava!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.