OBRAĆANJE NAČELNIKA - drugi val Covida 19


Drage Šoltanke i Šoltani, poštovani stanovnici i posjetitelji našeg otoka!


U ovim turbulentnim vremenima, u ovom "novom normalnom", gdje se "čovjek čovjeka boji", pozivam vas na pažnju i odgovornost prema sebi i svakom žitelju našeg otoka. Vjerujem kako je na našem otoku i dalje prisutan onaj duh zajedništva, empatija prema svom bližnjemu, prema svojim susjedima i mještanima.

Veliki porast broja zaraženih u zadnjih mjesec dana utječe i na naše malo, otočno, okruženje. Donosi u svima nama strah od mogućih najgorih scenarija, kako individualno, tako i za otok u cijelosti.

Svakako ne želimo osvanuti na naslovnici kao "otok u karanteni" pa ovim putem apeliram na svih vas: slušajmo preporuke, poštujmo epidemiološke mjere, budimo savjesni, upozorimo ako naiđemo na nekog tko u našoj okolini ne nosi masku ili ne poštuje epidemiološke mjere. 

Budimo ODGOVORNI, imajmo obzira prema našim zdravstvenim djelatnicima na otoku jer su oni jedini koji nam mogu pomoći i spasiti živote ljudima koji pate od kroničnih bolesti. 

Zaštitite se prilikom odlazaka u Split , ili drugdje, nosite maske, ponesite dezinfekcijsko sredstvo, mislite na to kako da zaštitite sebe, ali i na to kako da zaštitite druge. 

Imajte obzira prema djelatnicima našeg komunalnog poduzeća koji su, uz djelatnice trgovačkih centara na otoku, najizloženiji. Razmislite o tome da su usluge koje naše komunalno poduzeće pruža od vitalnog značaja za održivost života na otoku. 

U slučaju pojave Covida u vašoj blizini kontaktirajte dežurne brojeve u našoj Županiji
Zavod za javno zdravstvo nadležan je i za slučajeve na otoku Šolti, ili bolje rečeno trebao bi biti, jer na otoku ne postoji tim obučen za covid slučajeve.
Ne želim reći da smo u ovome svemu kao specifična otočna sredina ostali prepušteni sami sebi, ali prevelik broj oboljelih u gradovima ne ostavlja mnogo prostora za pomoć i organizaciju od strane nadležnih institucija malim izdvojenim sredinama poput naše. 

Boravite što više na otvorenom, iskoristite mogućnosti ugodne i zdrave šetnje prirodom koje naš otok u izobilju pruža.  
Ova blagonaklona klima omogućava nam da i u jesenskim mjesecima još uvijek možemo sjediti na otvorenom.
Izbjegavajte društvena okupljanja, a u kafićima sjedite na vanjskim terasama.

Izdržimo još ovaj val epidemije, suzdržimo se od nepotrebnih aktivnosti kako bismo mogli s bližnjima i susjedima dočekati Božić i okupiti se na adventskim događanjima koje smo planirali organizirati za sve naše žitelje, naravno na otvorenom.

Pozivam vas na ODGOVORNOST, na razmišljanje o svakom postupanju, na brigu o svima u vašem okruženju jer ovo možemo prebroditi jedino zajedno uz maksimalno poštivanje mjera i brigu za sebe i svakog oko sebe.

Veliko hvala na vašoj dosadašnjoj odgovornosti kojom smo uspjeli odoljeti prvom naletu epidemije.
S punom vjerom u sve vas, koji ste uvijek složni kada je najteže i stremite ka što boljim zajedničkim nam ciljevima,
očekujem da i ovaj val prebrodimo zajedno i odgovorno.


Vaš načelnik
Nikola Cecić- Karuzić
  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.