Održan tradicionalni Božićni koncert Klape „Čuvite“


U Srednjem Selu u crkvi Gospe od Svijećnice, ove subote, 15. prosinca 2018., klapa Čuvite održala je svoj tradicionalni božićni koncert. U prekrasnom ambijentu i u toploj blagdanskoj atmosferi, vjernoj šoltanskoj publici, klapa je poklonila divne božićne melodije. Prvi dio koncerta činile su marjanske pjesme, drugi je bio posvećene novorođenom Kralju, a treći se sastojao od tradicionalnih šoltanskih kolendi. Gošća koncerta, mlada Maja Radman na mandolini, inače najmlađa članica Mandolinske sekcije KUD-a Šolta, oduševila je publiku svojom izvedbom tradicionalnih božićnih pjesama. Uvijek se svi radujemo koncertima klape Čuvite, no blagdanski su nešto doista posebno. M.G.

***
Ono što je potrebno istaknuti i pohvaliti da se božićni koncerti "Čuvita" sastoje od adventskih, božićnih i marijanskih napjeva sa otoka Šolte, koje ova klapa svojim dugogodišnjim radom pokušava očuvati i otrgnuti iz zaborava te ih donijeti svijetu na svoj način.

Božićni koncert održale su i u Kučinama u Crkvi bezgrešnog začeća BDM, 21.prosinca, gdje ih je ugostila muška klapa "Krunik", te tradicionalno sudjelovale na humanitarnom božićnom koncertu "Klape u Sv.Dominika" u Splitu, 23.prosinca 2018.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.