Održana radionica LAG-a ŠKOJI - izrada LRS


LAG Škoji u postupku je izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Škoji za programsko razdoblje 2023.-2027., putem koje je moguće nastaviti podupiranje razvoja poljoprivrede i poljoprivrednih gospodarstava na području otoka Hvara, Visa i Šolte, no i poduprijeti pokretanje ili razvoj nepoljoprivrednih gospodarskih djelatnost ostalih gospodarskih subjekata te razvoj male ruralne infrastrukture.

Tim povodom s vijećnicima OV Općine Šolta i zainteresiranom javnošću održan je radni sastanak i radionica u Vijećnici danas, 3.5. 2023. Predstavljene su nove smjernice u programu koji je u izradi, a teži se smanjenju sezonalosti i jačanju diverzificiranosti, otpornom konkuretnom i cjelogodišnjem otočnom gospodarstvu koje pridonosi samodostatnosti života na otoku, ulaganju u rast i razvoj proizvodno-prerađivačkih kapaciteta. U postupku izrade strategije iznimno je važno odabrati tipove intervencija i zato je sada vrijeme kada imamo priliku djelovati sudjelovanjem u izradi strategije. Lokalna razvojna strategija LAG-a Škoji je temeljni dokument za financiranje projekata putem natječaja LAG-a, što je glavna tema ove radionice. Novim programskim razdobljem usmjerilo bi se na zadovoljavanje razvojnih potreba otoka Hvara, Visa i Šolte.

Između ostalog, želi se potaknuti razvoj malih OPG-ova vrijednosti ispod 3000 eura kako bi realizacijom projekata povećali svoju ekonosku veličinu i kako bi se potaklo širenje mreže proizvodno-prerađivačkih kapaciteta. 

Jedan od ciljeva u nadolazećem programskom razdoblju je poticanje razvoja proizvodnih i uslužnih cjelogodišnjih nepoljoprivrednih djelatnosti kroz sufinanciranje, ne samo ulaganja u infrastrukturu, već i soft aktivnosti, što će pridonijeti diverzifikaciji otočnog gospodarstva.

Pri tome su najvažniji ljudski resursi i potencijalni korisnici te očuvanje identiteta i revitalizacija ruralnog prostora.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.