"Opera u ljetnoj noći" 2020.


Koncert „Opera u ljetnoj noći“, omiljena, uvijek s radošću i užitkom očekivana manifestacija, ove godine u ponešto drugačijem izdanju, samo u izvedbi Mie Domaćine Topalušić zajedno s korepetitorom Vjekoslavom Babićem i glazbenim gostom iznenađenja, Dragom Jakovčevićem na saksofonu, bio je pravi glazbeni užitak za sva osjetila.

Glazbena čarolija koja je još jednom razgalila srca šoltanske publike i gostiju, za koju se tražila ne karta, nego puno karata više, koja izazvala suze, trnce, ljepotu, održana je u Domu kulture u Grohotama zbog vremenskih uvjeta, a publika je uživala na odgovoran način. I u samom prostoru i vani.

Koncert je otvoren skladbom Nella Fantasia, nedavno preminulog talijanskog skladatelja Ennia Morriconea, iz filma „The Mission“ koja nas odvodi u svijet mašte, gdje ni noć nije tamna, gdje su duše slobodne, kao oblaci što nebom plove, gdje je svijet jasan i čist.

Doista im je sjajno uspjelo odvesti publiku na glazbeno putovanje svijetom što je i bila misao vodilja i misija ove sjajne glazbene večeri.

Uživali smo u napolitanskoj canzoni A Marechiaro F.P. Tostija, gdje nas dodirnula srebrna mjesečina i začarala ljubav, skladbi o nestvarnoj zemlji „Youkali“, a kada se čarobnom glasu i pratnji klavira, pridruži nježan zvuk saksofona, stvarna ljetna noć postaje naprosto magična. Putovanje svijetom kroz glazbu donijelo nam izvedbe klasika, obrade uspješnica moderne i filmske glazbe poput skladbe Nina Rote iz filma „Kum“, arije “Die Julischka aus Buda-Budapest” iz opere Maske in Blau…

U jednom dijelu duhovit razgovor i replikama u vidu ulomaka iz poznatih opera, zabavili su nas ovi talentirani umjetnici.
Za kraj ovog putovanja, uz zvuke saksofona, vratili su nas kući. Tako smo imali zadovoljstvo čuti ariju iz operete Ive Tijardovića Mala Floramye.

Zahvaljujemo se glazbenicima što su nas vinuli u prostranstva bliska zvijezdama svojim magičnim talentom i organizatorima, Turističkoj zajednici i Općini Šolta, što su omogućili i poduprli ovaj događaj.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.