„Opera u ljetnoj noći“


Na baštinskoj pozornici Općinskog dvora, u subotu, 17. kolovoza, Mia Domaćina Topalušić i Trio Kutnar su arijom "Summertime" Georga Gershwina otvorili koncert koji se održava niz godina i kojeg Šoltani i gosti toliko vole – Operu u ljetnoj noći. Pred gotovo tri stotine posjetitelja sopranistica Mia Domaćina te Katarina Kutnar na violini, Martin Kutnar na violončelu i Vesna Šepat Kutnar na klaviru izvodili su klasike, obrade uspješnica moderne i filmske glazbe poput arije iz opere „Carmen“, kompozicije Vitorrija Montija „Monti Czardas“, arije “Die Julischka aus Buda-Budapest” iz opere Maske in Blau, soundtracka Ennia Morriconea iz filma „Casino Paradiso“, velikog hita „Hijo de la luna“ autora Jose Marie Cane...

Sestra i brat Kutnar su izveli zajedno mash-up nekoliko modernih obradi i dodatno oduševili publiku. Martin Kutnar se tek vratio s nastupa u Carnegie Hallu u New York, a Katarina Kutnar s nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama. Riječ je o iznimno talentiranoj i glazbeno educiranoj obitelji, koji imaju zasebno vrlo uspješne karijere, kao i sopranistica.

S našom dragom sopranisticom Miom Domaćina Topalušić imali su nekoliko koncerta ovog ljeta, a koliko sjajno zvuče i spektakularno izgledaju zajedno ovi nadareni ljudi, imali smo priliku čuti svi zajedno, na našu radost.

Dva puta su se vraćali na pozornicu, odsviravši „Time to say goodbye“ te zbog frenetičnog, a dugotrajnog pljeska, imali smo priliku čuti i "Besame mucho".

Zahvaljujemo se glazbenicima što su nas vinuli u prostranstva bliska zvijezdama svojim magičnim talentom i organizatorima, Turističkoj zajednici i Općini Šolta što su omogućili i poduprli ovaj događaj.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.