Osnivanje UDRUGE OSMIJEH!


U svom uredu je načelnik Nikola Cecić Karuzić ugostio jutros, 20. svibnja, članove buduće udruge Osmijeh

Podsjetimo na to da smo pisali nedavno o inicijativi roditelja djece s poteškoćama u razvoju kojim se žele omogućiti djeci da im budu dostupne socijalne usluge i potrebne terapije. 

Tako se izrodila ideju o osnivanju udruge, koja će nositi puno ime - UDRUGA OSMIJEH – udruga za socijalnu integraciju svih dobnih skupina otoka Šolte. Zašto?

 Upravo s ciljem da se svoj djeci, ne samo djeci s poteškoćama, omogući širok spektar aktivnosti i usluga. Misao je pri oblikovanju imena bila da, a na čemu će se raditi da se po ostvarenju prvotnih ciljeva - dostupnosti terapija i socijalnih usluga, potom omogućavanjem aktivnosti širokog spektra za svu djecu, se omogući i aktivnosti i usluge za naše starije sugrađane, kako bi se, ako nas je ujedinila potreba i teškoća, svima donio osmijeh na lice zadovoljenjem potreba svih dobnih skupina, razvojem empatije i zajedničkim djelovanjem.

Održana je konstituirajuća sjednica na kojoj je donesen Statut udruge i prema njemu donesene potrebne odluke. Slijede administrativne formalnosti, no volja i želja za radom da se što prije ostvare ciljevi su tu. 

Načelnik je još jednom izrazio svoju punu podršku, dao prisutnima vjetar u leđa i stavio se na raspolaganje, podijelivši nekoliko savjeta iz svog iskustva o radu u udrugama: „Raspodijelite poslove, držite se zajedno i tako ćete prevladati izazove pred vama!“.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.