Otvaranje izložbe Elija Cecića i koncert DJ Jazz Kvarteta


Izložba koja je oduševila Šoltu i klasično sjajan jazz koncert dali su svoj osobit pečat kulturnom ljetu. Sinoć je u dvoru Bratske kuće otvorena izložba Elija Cecića, glazbenika i slikara, našeg sumještanina koji je osobito nadaren pojedinac koji je na nagovor svojih prijatelja, a zadovoljstvo svih nas, izložio svoje radove u Galeriji bratske kuće u Grohotama pod nazivom "Dragi ljudi i još ponešto".

Kritika je tom prigodom zapisala:

(..)Šoltanin Eli Cecić jedan je od tih iskrenih, Bogom nadarenih stvaralaca koji svoj umjetnički talent, kako glazbeni tako i likovni nesebično dijeli s onima koji ga umiju prepoznati i u njemu uživati. Njegov likovni izraz možemo svrstati u tradicionalistički usmjerenu vizualnu pojavnost posvećenu motivu krajolika, mrtve prirode ili pak portreta, izvedenih najčešće tehnikom akvarela. Odlikuje ih izrazito tehničko umijeće i virtuoznost slikarske vještine, odnosno izazov da se slikarskim sredstvima, bojom i linijom te umijećem ruke dobije rezultat koji u svakom i najsitnijem detalju podržava stvarnost, odnosno prirodu. (..)

Eli fiksira motiv u trenutku vremena, dajući nam njegovu izvanjsku pojavu – formu i boju, no otkrivajući da je odabrani motiv i nešto više - prostor, odnosno portret, ispunjen tajnovitom unutarnjom ljepotom i posve novim značenjima. A pojmiti i prenijeti izražaj nekog lica pustolovina je u koju se Eli znalački upustio, pokazujući da je pravi portret znatno više od čista mimetička prikaza, da je odslik jednog karaktera, jednog postojanja. (..) 

S. S. Bajzek

Izložba koja prikazuje živa, realistična, a opet toliko vibrantno i šarmatno prikazana poznata lica, koja nose neku ljepotu i dopadljivost u sebi na način na koji naslikana, osvojit će vas, uhvatit vaše oko. Prikazi prirode i motiva iz naše svakodnevnice su opet posebna priča.

Dođite, uživajte posjetite izložbu u galeriji Bratske kuće u Grohotama. Svaki dan do ponedjeljka ujutro  možete pogledati izložbu jer u suradnji s udrugom Šoltaart, galerija je otvorena od 9-11, 18-21h.  (9.8. popodnevni termin je zatvoreno, a utorak 20:30 otvaranje nove izložbe).

Iza izložbe, povodom Dana Općine Šolta slijedio je jazz koncert DJ Jazz Kvarteta. Sjajan koncert koji je oduševio publiku.

DJ Jazz Kvartet u sastavu Drago Jakovčević na saksofonu, Marko Bertić na gitari, basist Saša Borovec i bubnjar Salih Sadiković oduševili su šoltansku publiku priredivši im uistinu poseban glazbeni doživljaj.

Svi članovi ovog kvarteta su sjajni glazbenici, no jazz legenda među njima je gospodin Salih Sadiković, decentni je i profinjeni bubnjar savršenog timea i pravog američkog swinga i groova, koji je snimio albume s najvećim imenima jazza kao što su Clark Terry, Albert Mangelsdorff, Art Farmer, Ernie Wilkins i Gianni Basso.

Glazba govori sve jezike...

Dio atmosfere dočarat ćemo fotografijama, no nemoguće je prenijeti puninu ovog doživljaja čiji eho odjekuje u srcima Šoltana, koji su spontanim pljeskom pozdravljali izvođače.


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.