Otvaranje izložbe "Slike Emocija" Maksima Kanazira


Pozivamo vas na otvaranje izložbe slika Maksima Kanazira "Slike Emocija" u Galeriji Bratske kuće u Grohotama u utorak, 12-7-2022. u 20.30 h!

Kaštelanski slikar, koji nam stiže u goste sa svojim kolorističnim i vibrantnim slikama, slikanjem se bavi od 1983. godine. No nisu sve u živim bojama, no svakako su žive - slika uljem na platnu, akrilnim bojama i olovkom.

Od tada je imao više skupnih izložbi i član je udruge "Emanuel Vidović"! Sudjelovao je u nizu izložba humanitarnog karaktera!

Ankica Kanazir o njegovoj je izložbi zapisala:

Maksim rekao "Piši iz srca", i prihvatila sam!

Neću pisati o materiji, atributima i formama, pisati ću o vlastitom doživljaju u trenutku spajanja sa slikom. Malo koja Maksimova slika ne stvara ugodu i želju da upravo tu sliku posjedujemo. Bilo da se radi o slikama rađenim na ulju, akriliku ili temperi, svaka slika je jedinstvena i totalno Maksova. Jednom prilikom sam rekla da bi njegov stil prepoznala između 100 drugih i to je on doživio kao svojevrstan kompliment.

Sve je počelo u prirodi i sa prirodom, oduševljeno je slikao more, oblake, sike, Brnistru, pa onda male jedinstvene crkvice, kamene prizide, barke, smiraje dana i ljetna idilična predvečerja. Posebno upečatljiv mi je ostao slikarski interes za čovjeka. Slikao je ispijena ribarska lica, nonice pod teretom života i godina, vrijedne težake u svakodnevnim poslovima.

Shvatila sam da je Maksim postigao jedan zavidan nivo kad sam u jednom trenutku njegove slike pomislila da je fotografija. U novije vrijeme Maksim promovira jedan novi pravac, rekla bi više eksperimentalni. Moram prizanti da vatromet boja, njegova umjetnička forma i interes za novim su rezultirali izvrsnim slikarskim uradcima. Više se ne radi o strogim preciznim potezima kista, umjetnik se poigrao linijama i bojama tako da njegova maslina mijenja ruho iz narančaste u neku drugu razigranu boju. More, to predivno more ponekad je zeleno, ponekad žarko crveno. Vatromet boja je moj osobni doživljaj ovog jedinstvenog pravca. I na kraju, 39 godina pretačeš ljubav i energiju na platna, želimo ti još puno snage i mašte i odvažnosti... a u ostalom, slike govore više od riječi.

Dođite i uživajte u druženju i umjetnosti u Galeriji Bratske kuće! Nakon otvaranja izložbe, u 21:30 je koncert Klape Trogir ispred Dvora Bratske kuće!  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.