Otvorena posthumna izložba slika Nediljka Bajte


U utorak 14. srpnja,otvorena posthumna izložba autora Nediljka Bajte, na inicijativu njegove supruge, Katarine Bajto, sasvim osobita i složena s čistom ljubavlju. Bez puno uvoda, njegovi portreti pričaju priču, imaju dušu, odražavaju emocije sad i tu, pred vama! Portretirao je obitelj i poznate ličnosti, čiji je izbor zanimljiv i inspirativan, autoportret pun karaktera, prikazuje baš kroz osmijeh onu "žicu", koja će zaustaviti na više od trena. Portreti obitelji su topli i realni, osobnost je ispisana bojom, a na pojedinim portretima crte lica su zamagljene tamo gdje emocije caruju.

Caruju svakim prikazom, a najviše u sjećanjima unuka Luke, malenog dječaka s jedne od slika, izložene u gornjem dijelu galerije.

Cijelu priču, vođen instinktom i umjetničkim okom, složio je Tonći Blagaić iz udruge Šoltaart, kao i svaku našu izložbu, a zahvaljujući njima, možete svakim danom od 9-11 te od 18-21 sat pogledati ono o čemu pišemo i uživati u umjetnosti na kamenoj baštinskoj pozornici, držeći se preporuka, na odgovoran način.

Ne propustite ovu posebnu izložbu s toliko lica, emocija i karaktera! Dotaknut će vas, vjerujte. Izložba je otvorena sve do jutarnjeg termina  20. srpnja, a potom dođite na otvorenje nove izložbe sljedećeg utorka, 21. srpnja u 20:30 sati, autorice Lore Elezović pod nazivom "Rajske ptice".


  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.