Otvorenje izložbe "Nero Mare" Nataše Pavlov


Pozivamo vas na jedino otvorenje izložbe koje se odvija u ranijem terminu - 18:30, sve ostalo je isto - utorak, galerija Bratske kuće u Grohotama i uzbudljivi svijet umjetnosti. Nataša Pavlov "Nero Mare", utorak 20.7. 18:30h - izložba snažnih devet slika mora kakvim ga je Nataša stvorila. Riječ je o izuzetnoj i senzibilnoj, nadarenoj umjetnici. Ona za svoj proces stvaranja kaže:

U stvaranju me zanima proces improvizacije (iako ova riječ nije najbolja za pojašnjenje, ali u nedostatku prave može poslužiti) u potrazi za nesmetanim iskrenim ispoljavanjem nutrine ... Zatim praćenje tj. promatranje nastajanja samog rada te sve što se događa na tom putu (elementi unutar i izvan stvaranja) su od iznimne važnosti za samo djelo na koncu.

....

U stvaranju kojem je fokus na put kreiranja, a cilj nije samo krajnji proizvod tj. djelo, događaju se uvijek iznova novi pogledi na iste i različite elemente, a pristup prema djelu i rad se transformiraju.

Ovako nastao rad ne gleda se na isti način kao radovi nastali sa ciljem prema rezultatu. Naime, atmosfera samog rada više govori nijemim jezikom tako da i sam govor izostaje kao dostatan za interpretaciju djela. Rječnik još ne sadrži riječi kojima se mogu govoriti slike, pokret, glazba, atmosfera, senzacije, doživljaji, ...

Kad je rad gotov, bitan je element prostora te komunikacija s prostorom.

Reagirati tu sada.

 U polju improvizacije i spontanog kreiranja stvara se poseban jezik, atmosfera nijemog znanja, te polje senzibiliteta koje živo pulsira.

Stvaranju prilazim intuitivno, spontano, tragajući, otkrivajući. Otvorena sam prema slikanju prirodom samog bića. Prije slikanja ne znam što će nastati na slici. Slike su mi često apstraktne pune ekspresija bez figuracije. Krenem, bojam, komuniciram, pjevam, crtam, plešem ..., slikam. Inspiriraju me more, ljubav i život. 

Slika govori puno više od 1000 riječi, poslušajte ju samo.

"Uništit ću i riječ i ton i rečenicu, da mogu bez toga govoriti s tobom." – Mewlana (13. st.)

Nataša Pavlov

Svakako ne propustite otvaranje ove upečatljive, snažne izložbe, pokretane stvaranjem i ljubavlju.

Utorak 20. srpnaj 2021., Galerija Bratske kuće u Grohotama, 18:30h Nero Mare Nataše Pavlov. Izložba je otvorena do 26. srpnja u suradnji s udrugom Šoltaart svaki dan 9-11, 18-21 (ponedjeljkom samo jutarnji termin i utorkom za vrijeme otvorenja).

Vidimo se!

Uživat ćete! Umjetnost nas povezuje i inspirira, mijenja i u nama stvara novu priču.  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Općina Šolta - Proračun

  Proračun Općine Šolta i financijski izvještaji

  Općina Šolta - Investicijski projekti

  Investicijski projekti

  Općina Šolta - Natječaji

  Natječaji

  Općina Šolta - iTransparentnost

  iTransparentnost

  Općina Šolta - Službene novine

  Službeni glasnici

  Općina Šolta - Javna nabava

  Javna nabava

  Dizajn i razvoj: Nibiru j.d.o.o.